פטרת ציפורניים בבוהן

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

29/07/2018 | 19:49 | מאת: הדס

שלום, לאחר ביצוע תרבית לפטרייה בבוהן התוצאות הן פטרייה מסוג Aspergillus flavus. רופא העור שהלכתי אליו טוען שאין פיתרון תרופתי לפטרייה מהסוג הזה והמוצא היחידי הוא טיפול בלייזר (לא ידע להמליץ לי על קליניקה מסויימת). האם הוא צודק? אם כן, הבנתי שגם הלייזר לא מבטיח לי החלמה ב-100%... מה כדאי לי לעשות?

02/08/2018 | 23:21 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, זיהום זה אינו שכיח וקיים בדרך כלל אצל מדוכאי חיסון. ממליצה על טיפול פומי(בכדורים) של ספורנוקס היות וטיפול מקומי אינו יעיל במקרה זה. ישנם טיפולים תרופתיים אחרים כגון: טרבינפין או ווריקונאזול( במעורבות סיסטמטית) . לגבי לייזר אין לי מספיק ניסיון. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה