צלוליטיס ברגל

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

10/06/2018 | 02:12 | מאת: טליה

שלום רב ד"ר מידן, לפני כחודש התפתח אצל אבי ספסיס חמור וצלוליטיס ברגל, הוא אושפז בדחיפות ונתנו לו אנטיביוטיקה שאותה המשיך ליטול גם לאחר השחרור מבית החולים (סיים לפני מספר ימים). היה נראה שהאדימות ברגל כמעט חלפה אך לפני כיומיים הופיעו אצלו כתמים סגולים כהים, כמו שטפי דם (בשוק, בחלק התחתון הפנימי), הרגל עדיין מאוד נפוחה, בעיקר כף הרגל והוא חווה כאבים כל הזמן. הוא לא יכול ללכת הרבה בגלל הכאבים שמייסרים אותו. איני מבינה איך שחררו אותו מבית החולים ללא הפניות מדוייקות כשהוא במצב כל כך חמור, אשמח לדעת מי אמור לטפל בנושא? האם זה התחום של רופא עור? או רופא כף רגל? כירורג? אולי רופא כלי דם? צלוליטיס קשור לרפואת עור, לא? בנוסף לעור יבש מאוד ופטרת שממנה הוא סובל. היה לו זיהום חמור ואנו חייבים לטפל בנושא בדחיפות. איני בטוחה באיזה פורום לשאול את השאלה, אשמח לדעת אם זה הפורום המתאים לטיפול בנושא. תודה רבה.

14/06/2018 | 10:35 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, ככל הנראה מדובר "בשרידי המחלה". לעיתים ישנם סיבוכים לאחר זיהומים חוזרים של צלוליטיס כגון: זיהום פטרייתי משני, לימפאדמה (פגיעה בניקוז הלימפתי)המתבטא בבצקת לא גומתית. לעיתים, בנוסף לצלוליטיס ישנו מרכיב של אי ספיקת ורידים וחשוב להיבדק אצל רופא כלי דם. שטפי דם קטנים עשויים להופיע עם הגיל , אך חשוב להשלים גם בדיקת טסיות ותפקודי קרישה. ממליצה לפנות לרופא עור למעקב ובמידת הצורך הרופא יפנה לייעוצים נוספים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה