גירודים בלתי פוסקים ופצעים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

03/06/2018 | 09:11 | מאת: מיכאלה

אני רושמת שוב פעם את השאלה כי ראיתי שענית לאחרים ודילגת עלי אולי כי מישהו הגיב לי על השאלה בצורה מוזרה.. בכל מקרה אשמח אם תוכלי לתת לי מענה כי אנחנו באמת משתגעים מהמצב :( לחבר העקשן שלי התחילו בזמן האחרון גירודים . זה התחיל בראש בלי הפסקה ועכשיו גם ברגליים . זה מגיע למצב שהוא מתגרד בלי הפסקה ברגליים כל הזמן!!!! ובראש שמתי לב שזה בעיקר כשהוא שוכב במיטה בלילה ראיתי שניהיו לו פצעים בכל הרגליים !!! פצעים אדומים ללא מוגלה או משהו פשוט כמו פצעונים אדומים בכל כמה סנטימטרים על היריכיים. אין פריחה פשוט פצעים. אני לא יודעת אם זה כתוצאה מהגירודים שלו או ממשהו אחר .. הוא לא מאמין בללכת לרופאים והוא סבור שזה יעבור מעצמו אבל אותי זה משגע! הוא ככה כבר קרוב לחודש וחצי גירודים טורדנים שמעירים אותו לפעמים באמצע הלילה . החלפתי לו את הסבון והשמפו - אולי נוצרה לו רגישות לזה אבל זה לא עזר. יש לך רעיון מה זה יכול להיות?? או על איזה משחה מומלצת שאני יכולה לקנות לו שיקל על המצב?

07/06/2018 | 19:26 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, חשוב להשלים ברור גרד , היות והגרד עשוי להיות סממן לגורם פנימי. ממליצה לפנות לרופא עור. ברור לגרד כולל ספירת דם, תפקודי כבד, ברזל, תריס , צואה לפרזיטים ועוד. במידה ונמצא גורם יש לטפל בבעיה, להקלה ניתן למרוח תרחיף קלמין. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה