אסטמה של העור מתוסכלת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

21/05/2018 | 01:53 | מאת: אני

אני בת 29 לאחרונה אובחנתי באסטמה של העור. אני סובלת מהנגעים הנ"ל על כל שטח הרגלים ולאורך כל הידים וסביב לעינים. סובלת ממש. שורף לי במגע עם מים. הנגעים מאדימים ושורפים לאחר כל מקלחת גם אם מדובר במים פושרים. כל הרגלים והידים דוקרות לי. מה לעשות? אני מורחת קורטיזון ונוטלת אנטהיסמין אך דבר לא עוזר. אני מתוסכלת מאד.וסובלת. הנגעים גם לא אסטטים בכלל. מה אפשר לעשות? אבודת עצות

22/05/2018 | 05:47 | מאת: שיר

את לא יודעת שאת במו ידייך מכפילה ומחמירה את המחלה ועד שתעלי על זה יהיה מאוחר. את מספרת שאת מורחת סטרואידים ( קורטיזון ) ואת לא יודעת שכל מריחת סטרואידם משפיעה לזמן אפסי ( יו עד יומיים ) ולאחר מכן מתחיל תהליך של ריבאונד שזה החמרה בעקבות סטרואידים.

22/05/2018 | 08:44 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, שלום, אטופיק דרמטיטיס או אסתמה של העור הינה מחלה כרונית. המחלה מאופיינת בפריחה בעיקר באזורי הקפלים ובהתפרצויות חוזרות ונשנות בעיקר בחורף, גרד ויובש ניכר. הקו הטיפולי הראשון הוא הימנעות מטריגרים כגון: אוויר יבש, דשא, פרוות חתולים. -הקפדה על ליחוח העור כגון: דקסריל, אדרמה, לפיקאר, מוסטלה ושימוש קבוע בשמן ניקוי -אנטי היסטמיניקה, משחות סטרואידליות לתקופות קצרות בעת החמרה, משחת פרוטופיק (שאינה מכילה סטרואידים) במקרים קשים יותר טיפולי פוטותרפיה : UVA, UVB או שילוב . בהצלחה!

22/05/2018 | 08:55 | מאת: אני

שלום ד"ר מיכל. ותןדה על המענה. יש מצב שיש לי אסטמה של העור (שאובחנה ע"י רופא) אך ללא גרד? רק תחושה של עיקצוצים ודקירות? אני נוטלת את כל התכשירים שציינת.. אך עדיין הנגעים מתפשטים ןמחמירים. כדורים ומשחת אדרמה וסטרואידים באזורים מסוימים.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה