אטופיק בעפעפיים? סבוריאה בעפעפיים?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

02/02/2018 | 20:58 | מאת: דנה

שלום רב ד"ר, מזה כחודשיים אני סובלת מקימטוטים, קפלים, אדמומיות, גרד וקשקשים באיזור העפעפיים עד הגבות. בדיקת אלרגיות יצאה תקינה. רופא עור אחד העלה טענה לאטופיק ואילו השני טען שיתכן וזו סבוריאה. אף אחד מהם לא באמת הסתכל טוב על העפעפיים שלי. מצורפות תמונות. שאלותיי: 1. האם סבוריאה יכולה להופיע על העפעפיים?? 2. האם זה נראה כמו סבוריה או אטופיק? 3. מה הטיפול המומלץ? רוב תודות והערכה רבה, דנה

03/02/2018 | 16:41 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, אין ביכולתי לראות את התמונה. פריחה באזור העפעפיים עלולה להיגרם עקב מגע עם חומר אליו את רגישה. לרוב מופיע כשטח אדום מגרד. במקרים כרוניים ישנו עיבוי של העור. אלרגיה לתכשיר מסויים מופיעה לאחר חודשים ואפילו שנים לאחר שימוש בתכשיר. באזור העפעפיים חומרים שכיחים הגורמים לרגישות הם חומרים קוסמטיים, לכה של ציפורניים וחומרים משמרים המצויים ברוב המוצרים הקוסמטיים. חשובה מאוד אנמנזה ולעיתים "מבחן טלאי" לאבחנה- זוהי הבדיקה הרלוונטית לחשד לאלרגיה. הבדיקה נעשית על ידי הדבקת פלסטרים. בנוסף, ניתן לכלול גם מוצרים שאת נוהגת להשתמש כגון קרם לחות, סבון ועוד. ישנן מחלות נוספות המערבות את העפעפיים כגון: אטופיק דרמטיטיס, סבוראה, פסוריאזיס. יש צורך בבדיקה קלינית כולל בדיקת הקרקפת והציפורניים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה