פטרת ציפורניים בכפות הידיים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

21/06/2017 | 15:31 | מאת: ריקי

שלום רב. אבי בגיל 78 סובל מפטרת ציפורניים חמורה. ניסה טיפולים חיצוניים שכמובן לא עזרו. פנה לרופא משפחה כדי לבקש הפניה לרופא מומחה כדי לקבל טיפול תרופתי - בכדורים. הרופא אמר לו שאינו יכול ליטול כדורים בשל גילו ושאין לו פתרון אחר וייאלץ לחיות עם הפטריה. אבי בריא באופן כללי. לא נוטל טיפול תרופתי קבוע פרט לכדורים של שומנים בדם. כמו כן ערכי סוכר גבוליים סביב 111 - לא בוצעה בדיקת A1C. לא נוטל כדורי סכרת. האם אכן ישנה מניעה ליטול את הטיפול התרופתי בגלל מגבלת הגיל? חייבת לציין שאיכות חייו נפגעת מאד מהעניין ואנו מחפשים פתרון לבעיה ככל שיהיה. תודה רבה

22/06/2017 | 15:13 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, אין מניעה מבחינת הגיל. במידה ויש הפרעה בתפקודי כבד לא מומלץ ליטול את התרופה, טרם הטיפול יש להשלים משטח ותרבית ותפקודי כבד. בהצלחה!

28/06/2017 | 16:24 | מאת: ריקי

תודה רבה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה