פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

מטרת הפורום היא לסייע לנשים המתכוונות להיכנס להריון ו/או נמצאות בהריון ונתקלות בבעיות הקשורות במומים, בעיות כרומוזומליות וכו'. פרופ' צלאל ישיב לנשים שחוו בעבר הפסקות הריון עקב מומים שנמצאו בעובר/ביילוד (מומים מבניים וכרומוזומליים).

מטרה חשובה נוספת של הפורום היא להשיב לנשים בנושאי בדיקות אולטרה-סאונד השונות בהריון - שקיפות עורפית, סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת, סקירה "שלישית", בדיקות דופלר במיילדות וגינקולוגיה, אקו לב עובר, וכן בענייני דיקור מי שפיר ובדיקות הדם החדשות "המחליפות" את הדיקור. בהקשר זה, פרופ' צלאל ישיב לנשים המתמודדות עם בעיות שנמצאו בבדיקות השונות בהריון, כגון: שקיפות עורפית מעובה - האם, למשל, לבצע בדיקת קריוטיפ או סקירת מערכות מוקדמת מאד בדיקות הדם השונות - סקר ביוכימי מוקדם/חלבון עוברי לא תקין, הימצאות מומים וייעוץ לגביהם - מהות המום, בדיקות נוספות הדרושות בעת גילוי המום הנ"ל, וכן סיוע בהחלטות לגבי הממצאים הנ"ל.

למעבר לפורום לחצו כאן.
464 הודעות
446 תשובות מומחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

15/04/2024 | 16:21 | מאת: ליאן

האם בדיקור מי שפיר בבדיקת אקסום של העובר ושני ההורים ניתן למעשה לעשות בדיקת אבהות עקיפה (סוג של "על הדרך") או שבודקים רק תסמונות מסוימות ויש צורך בבדיקה ייעודית שבודקת אבהות? תודה!

15/04/2024 | 17:53 | מאת: פרופ צלאל

בבדיקת אקסום טריו אכן ניתן לוודא קשר גנטי בין 3 הנבדקים (העובר ושני ההורים). זה לא מיועד לבדיקת אבהות.

03/04/2024 | 11:53 | מאת: אנונימי

ד"ר שלום רב, אני כעת בהריון חדש ב"ה בשבוע 5+3. זה הריון שני שלי, הראשון הסתיים בהפלה נדחית בחודש נובמבר - גיליתי בשבוע 15 שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 12. עשיתי השבוע בדיקות דם ספירת דם. הגיעו תשובות של נגיף הparvo virus b19 מסתבר שחליתי בנגיף הזה בהריון הראשון (עלו על זה במעבדה כי בדקו דמים שמורים שלי) הדם בספטמבר היה נקי מהנגיף ובאוקטובר נגוע. זה יכול להיות הסיבה להפלה שקרתה. כיום יש לי בדם IgG חיובי וIgM חיובי חלש. ההדבקה הייתה לפני חמישה חודשים בדיוק, זה אומר חמישה חודשים לפני הכניסה להריון החדש. הופנתי להריון בסיכון. אשמח שתשפכי לי קצת אור על הנושא, הרופא אמר שזה נראה לו בסדר בגלל שעבר הרבה זמן מההדבקה אבל אני מוטרדת שהIgM עדיין חיובי חלש...

אין לך מה להיות מוטרדת. IGM יכול להיות חיובי עד שנתיים ממועד ההדבקה. בהצלחה בהריון החדש!!

26/03/2024 | 17:28 | מאת: מודאגת

שלום, במהלך בדיקת מי שפיר שעברתי אתמול העובר פעמיים נע לעבר המחט ונגע בה. בפעם הראשונה בן הזוג שלי ראה זאת והרופאה לא שמה לב כי התעסקה עם הציוד, ובפעם השניה שקרה הרופאה ככל הנראה דחפה אותו הרחק מהמחט. הרופאה הסבירה לנו שגם אפ העובר נגע בגוף המחט רק הקצה שלה דוקר. אני חוששת מאוד ומודאגת שנגרם לעובר נזק. איך ניתן לדעת האם הוא בכל זאת נדקר מקצה המחט? בעיקר מודאגת מהפעם הראשונה שבה לא שמה לב..

נדיר מאד שיש פגיעה בעובר במהלך הדיקור. גם אם נגעה המחט בעובר. ולא כל מה שאתם חושבים שאתם רואים זה אכן קורה.

שלוב רב, אני בת 30, כעת בשבוע 13+4. תוצאות הסקר שליש ראשון הצביעו על סיכון גבוה לתסמונת דאון בשל השקיפות המוגברת: 1.28 PAPP-A mom 1.29 Free βHCG mom NT 3 mm - mom 2.82 סיכון תסמונת דאון הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד 1:860 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית NT ( )והבדיקות הביוכימיות 1:17 * 18טריזומיה הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית NT ( )והבדיקות הביוכימיות 1:5400 עשיתי גם בדיקת NIPT שיצאה תקינה בכל המדדים. אציין שבשקיפות העורפית הודגם בפועל 2.98 mm והרופא התייחס לזה כ3. מה עוד יכול להעיד שקיפות עורפית מוגברת כזו ברגע שתסמונת דאון נשללת? תודה

את צריכה סקירת מערכות בהקדם כדי לשלול מומים ובהתאם לממצאים להמשיך בבירור. אם את מעוניינת בסקירה צלצלי למזכירתי 0545448999 בהצלחה

שלום. אשמח לדעת למה הסיכון לתסמונת דאון עלתה : אני בת 31 הריון ivf של עובר קפוא, בזמן הבדיקה שבוע 12+3 1.84 mom - מ"מNt-2.1 Fbhcg- 30.34 ng/ml- 0.83 mom Papp a - 1328.71 mu/l- 0.7 mom סיכון לפי גיל ובדיקות 1:315 סיכון לפי גיל 1:784 בשקיפות ללא הסקר הביוכמי הסיכון היה 1:937 והודגם גם עצם גשר אף אשמח לדעת מה כדאי לעשות עם התוצאות אני עכשיו בשבוע 13+3 תודה

הסיכון עלה כי השקיפות יצאה מעט גבוהה 2.1 מ״מ. עדיין בנורמה אבל מעט גבוהה. זה עדיין לא אומר כלום. מה שחשוב זאת הסקירה המוקדמת. לכן אני מבצע שקיפות וסקירה יחד ונותן הרבה יותר מידע מעבר לשקיפות עצמה. במידה ותהיי מעוניינת בסקירה בימים הקרובים (בתקווה שימצאו לך מקום) התקשרי למזכירתי 0545448999. בהצלחה

17/01/2024 | 10:46 | מאת: שני

שלום, מכיוון שערך הhcg שלי גבוהה 3.9, נשלחתי לעשות סקירה מכוונת שילייה בשבוע 30. שם התגלו 4 ציסטות מסוג pvpc בגדלים 2-3 מילימטר. נשלחתי לבצע mri וגם שם ראו את הציסטות. אין בעיות נוספות. Cmv שלילי. ציפ גנטי תקין. אשמח להבין מה המשמעות של הציסטות האלו? האם יכול להיות שתהיה פגיעה בעובר ואצטרך לבצע הפסקת הריון? האם כדאי לבצע עוד בדיקות (אקסום, אקו לב,..)? תודה רבה..

17/01/2024 | 10:48 | מאת: שני

ציסטות במוח העובר

PVPC הן לרוב בממצאים ללא משמעות קלינית. את יכולהנ להתייעץ עם נוירולוג ילדים (יש בבתי חולים ביחידות US צוות של גנטיקאי רופא אולטרהסאונד ונוירולוג ילדים שנתונים ייעוץ על הממצאים הללו. לגבי אקסום תתייעצי עם גנטיקאי

שלום פרופ', בסקירה מוקדמת אובחן arsa ומוקד אקוגני בחדר שמאל. לאחר מכן (בלי קשר) בוצע מי שפיר עם תוצאה תקינה. בוצע יעוץ גנטי אך מעבר לאקו לב לא היו עוד המלצות בנוכחות צ'יפ גנטי תקין. בסקירה מאוחרת נאמר כי יש 2 מוקדים אקוגנים בחדר שמאל והופניתי לאקו לב עובר שם הקרדיולוג ראה vsd. קבעתי בהמשך תור לסקירה שלישית ומנסה להשיג שוב את מכון הגנטיקה ליעוץ חוזר. האם לדעתך אני צריכה להרחיב ברור ולבצע אקסום? אין ממצאים במערכות גוף אחרות בסקירות. מה הסיכוי שלאור הממצאים הנל ועם בדיקת צ'יפ גנטי תקין בכל זאת תהיה תסמונת קשה כלשהי ללא שום סימנים נוספים בסקירות? תודה רבה!

לגבי אקסום את צריכה להתייעץ עם גנטיקאי בהצלחה

08/01/2024 | 12:02 | מאת: יובל

האם במידה ונעשה דיקור מי שפיר הכולל ציפ גנטי ואקסום, סקירה שלישית יכולה להועיל? או שבכל מקרה מטרתה רק לדעת האם יש צורך בבדיקות נוספות (שכבר נעשו בעצם)? והאם יש יתרון לסקירה מאוחרת (שנייה) פרטית לעומת סקירות בקופה?

הציפ והאקסום שללו בעיות כרומוזומליות ידועות. בסקירות המערכות בודקים מומים מבניים שעלולים להיות לא תקינים גם בנוכחות אקסום תקין. את השאלה לגבי הבדל בין סקירה פרטית לקופה עלייך לשאות את רופאך המטפל.

01/01/2024 | 00:50 | מאת: אני

היי פרופ טפו טפו התוצאות של העמסת סוכר 100 יצאו תקינות. רציתי לברר מדוע אם ככה יצא לי מי שפיר בערך 25 שזה הגבול לפני ריבוי מי שפיר? האם יש הסבר לכך? האם עקב כך יש צורך להמשיך לעקוב אחר העובר? שבוע

צריך לבצע סקירת מערכות מורחבת לבירור ריבוי יחסי מי שפיר והמשך מעקב סונוגרפי אחר גדילת העובר וכמות המים. במידה ותהיי מעוניינת בסקירה צלצלי למזכירתי 0545448999

27/12/2023 | 07:33 | מאת: ליבי

שלום פרופ׳ שלשום עברתי הערכת משקל והרופא רשם שיש פער קטן של בערך 10 ימים בעצם הירך משבוע ההריון הנוכחי (שבוע 33). אתמול הייתי אצל רופא פרטי והוא עשה לי אולטרסאונד דופלר צבע מקיף יותר ואמר שיש פער בגדילה של שבועיים ושצריך לעקוב ושלח אותי שוב להערכת משקל עוד שבועיים ובנוסף מצא קצת מי שפיר מעל לנורמה למרות שהרופא מהקופה רשם תקין ושלח להעמסת סוכר 100 למרות שה50 יצא תקין איך ייתכן שיש פער כזה בין 2 רופאים שונים. אני ממש בחרדות מעצם הירך וחוששת שזה מעיד על מומים גנטיים כמו גמדות או תסמונת דאון למרות שלפי הניפט הסיכוי נמוך מאוד לתסמונת דאון מה עושים??? בקושי מצליחה לישון בלילה

קודם כל יכול להיות פער בין רופאים ואפילו אצל אותו רופא בבדיקות שונות. זאת הערכת משקל ולא שקילה.... אכן צריך לבצע העמסת סוכר 100גר וללכת לייעוץ גנטי (בצעת דיקור מי שפיר?). אני מקווה שחוץ ממדידת העצמות עשו לך גם סקירה "שלישית" מקיפה

01/01/2024 | 10:22 | מאת: ליבי

עשיתי אתמוצ העמסה של 100 שיצאה תקינה. דיקור מי שפיר לא עשיתי למרות גילי (בת 39) אלא עשיתי ניפט כי באותם שבועות היה לי נמק בשרירן שגרם לכאבים חזקים מאוד והרופאים המליצו לא לעשות בדיקה פולשנית בזמן כאבים. אז בהנחה והסוכר תקין, ההמלצה היא לסקירה שלישית? מה בודקים שם? הבנתי שרק את המוח ?

26/12/2023 | 12:04 | מאת: נגה

היי פרופ' הריון ראשון יקר בגיל לא צעיר לאחר טיפולים שכשלו.בחודשים הראשונים היו דימומים עקב שליית פתח שעלתה טפו טפו. יש לי גם שרירן שלא נמצא במיקום בעייתי. מספר רופאים ממליצים על קיסרי אלקטיבי ואחרים אומרים שכל עוד העובר במנח ראש ללדת טבעי. אני בשבוע 33 ומתלבטת מאוד כי מצד אחד הבנתי שיש סיכונים בלידה נרתיקית אבל מצד שני יש גם סיבוכים בקיסרי וצריך לחשוב על עלות מול תועלת במידה ומחליטה על קיסרי אלקטיבי מה הסיכונים. בעיקר בלחץ במידה וארצה להרות בשנית כי אני לא צעירה (מתקרבת ל-40) ובכלל שמעתי שבגיל מאוחר ממליצים על קיסרי במיוחד בהריון ראשון כי יש יותר סיבוכים בלידה וגינלית מה אומרים המחקרים? תודה

הי יקירה. זה לא הפורום הנכון. אני עוסק ומייעץ בסקירות מערכות ודיקורי מי שפיר. בהצלחה

25/12/2023 | 21:06 | מאת: ליבי

שלום, שבוע 33 ועובר שוקל 2.100 מאחר ועצם הירך תואמת לשבוע 32 ויצאה באחוזון העשר, השקילה המשקוללת יצאה באחוזון ה-40. בנוסף, הרופא אמר שהבטן של העובר קצת שמנמנה מה זה אומר עצם ירך קצרה? מה המשצעות הפיזיולוגית ועל מה זה מעיד? תודה

25/12/2023 | 21:28 | מאת: ליבי

מציינת שאני 1.66 ובעלי 1.74

עצם ירך קצרה בשבוע אינה סיבה לדאגה וללא משמעות קלינית.

03/12/2023 | 22:55 | מאת: סתיו

שלום לך, לא הצלחתי לקבל מידע מספק וסביר מהרופאה שלי, אשמח מאוד לחו"ד. בשבוע 32+3 עשיתי הערכת משקל, והתוצאות ירך 59.0 מילימטר היקף ראש 295.0 מילימטר (30 + לא זוכרת בדיוק) היקף בטן 258.0 מילימטר (32+4) משקל משוער 1687 גרם תואם שבוע 30+3 בשבוע 34+2 עשיתי הערכה חוזרת ירך 61.0 מילימטר (31+6) היקף ראש 318.0 מילימטר (35.6) היקף בטן 285.0 מילימטר (32+4) BPD 84 (33+4) משקל משוער 2035 גרם תואם שבוע 33+4 הומלץ לי לעשות הערכה נוספת בשבוע 36 יש לציין שכמות מי השפיר תקינה, גודל וטונוס רחם תקינים, פרופיל ביופיזיקלי 8מצג ראש, מוניטור ושאר הנתונים תקינים כולם. סקירת מערכות מאוחרת תקינה. לא היו בעיות הריוניות עד החשד להאטה בגדילה. אני ובעלי לא נמוכים, אבל לא עשינו בדיקות גנטיות מקדימות [האמת שה-BMI שלי עכשיו הוא ממש נמוך: 19.2 בתחילת חודש שמיני] לא קיבלתי מידע מהימן ומספק, אשמח לשמוע את חו"ד אם יש לנו ממה לחשוש? תודה רבה

03/12/2023 | 22:58 | מאת: סתיו

שכחתי לציין שהערכים לפי מדד Hadlock

04/12/2023 | 00:17 | מאת: סתיו

הפרעה אחרונה - נאמר לי שהירך היא באחוזון 6 לפי המחשבון הכי מחמיר שוב תודה

שלום רב, אני בת 37, משתמשת בטבעת נוברינג כבר פעם שלישית בין הריון והנקה, מחברת בדרך כלל 3 טבעות, מחזיק לי ללא בעיות. כעת אני בשבוע השני של הטבעת הראשונה, לאחר שעשיתי הפסקה של שבוע. התחלתי טיפול של אנטיביוטיקה רפאפן 500 פעמיים ביום לסטרפ, לפני 6 ימים. אתמול, חמישה ימים לאחר התחילת האנטיביוטיקה התחיל לי דימום כמו מחזור, יש לציין שהוצאתי את הטבעת, השאלה שלי האם יכול להיות שהאנטיביוטיקה עד כדי כך פגעה בהשפעה של הנוברינג וגרמה לחוסר יעילות ודימום או שהנוברינג לא מתאים לי כבר. בחיים לא היה לי דימום ואפילו כתם בשימוש בטבעת, פעמים בודדות היה לי ביום האחרון של הטבעת השלישית לפני שהוצאתי. אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה

לא הפורום המתאים

02/12/2023 | 03:49 | מאת: נועה

שלום פרופ׳ שבוע 29 פלוס 6. לאחר שנבדקתי עקב כאבי מחזור ומצאו צירים מוקדמים במוניטור נשלחתי למיון שם עשו שוב מוניטור והרופא בדק גם באולטרסאונד וגינלי לבדוק אורך צוואר שיצא 34 אבל אמר לי להתכווץ כדי לבדוק האם במאמץ האורך מתקצר וראה שהתקצר ל29 ולאחר מכן ששוב הופיעו צירים החליטו לאשפז אותי. בנוסף לכך אמר שחייב לבדוק לי פתיחה בגלל שראה דינמיקה צווארית. הוא הכניס אצבע ממש עמוק וצרחתי מרוב כאבים ועד עכשיו כואב לי רק שלא יודעת אם זה בגלל הצירים או בגלל הבדיקה מספר שאלות… 1. האם הוא היה צריך לבדוק עם אצבע עקב ממצא של דינמיקה צווארית? האם זה היה נחוץ? טוען שהיה חייב לדעת אם יש לי פתיחה והאם הבדיקה הידנית יכולה לגרום חלילה לנזק?? אני ממש מפחדת כי בשבוע 13 היה לי שליית פתח למרות שעכשיו אין ועדיין בדק אותי מתמחה ולא שאני מזלזלת אבל הוא לא התייעץ עם רופא בכיר 2. בינתיים באשפוז עברתי שוב מוניטור ושוב ראו צירים מוקדמים ורק מחר רופא יראה אותי. מה עושים בהמשך? עירוי נוזלים? זריקת צלסטון? כדור לעצירת צירים? 3. האם נותנים כדור להפסקת צירים רק במקביל למתן הזריקה להבשלת הראות?? תודה על המענה אני מאוד מאוד בלחץ..הריון ראשון

זה גם לא הפורום הנכון וגם את השאלות מציע שתפני לרופא המחלקה. תבקשי לדבר עם אחות המחלקה ו/או עם רופא שיענו לשאלותיך.

שלום, אני בת 35, ביצעתי שקיפות וסקר ולהלן התוצאות: סיכון סטטיסטי לתסמונת דאון לפי שקיפות וסקר: 1:530, Papp a- 3569.7mU/L , 1.42 MoM Free bhcg- 176mU/L , 4.53MoM Nt- 1.2mU/L , 1.08MoM צוין שערך הFree bHCG גבוה. אני בכל מקרה מתכננת לעשות מי שפיר. שאלתי היא - מלבד סיכון לתסמונת דאון האם ערכי בטא גבוהים יכולים להעיד על בעיות נוספות? במידה וכן אשמח לדעת אילו סיבוכים והאם ניתן לאתרם במי שפיר. תודה רבה.

ערכי HCG גבוהים עלולים להעלות הסיכון לבעייה כרומוזומלית אך לרוב במידה והסקירה המוקדמת תקינה אין סיבה לחשש עקב ערך הגבוה הזה. חשוב לראות את הערך של HCG בחלבון העוברי של שבוע 16-18. אם גם שם גבוה עלייך להיות במעקב אחר גדילת העובר וערכי לחץ דם שלך. אם תקין אין ממה לחשוש

21/11/2023 | 17:37 | מאת: קטיה

שלום, אשמח לפיענוח תוצאות 3 הבדיקות שעשיתי של cmv והאם יש סיכוי לפגיעה בעובר ואם יש צורך לחשוש? (אציין שתאריך ווסת אחרונה 31.5) בדיקה ראשונה מתאריך 20.7 - Cmv igg 82.9 positive Cmv igm borderline Cmv igm method 2 vidas - negative Cmv igg avidity vidas - 0.79 בדיקה שניה מתאריך 27.9 - Cmv igg 109.7 positive Cmv igg negative בדיקה שלישית מתאריך 16.11 - Cmv igg 223.8 positive Cmv igm positive Cmv igm method 2 vidas - negative Cmv igg avidity vidas - 0.91 תודה רבה ויום טוב

21/11/2023 | 17:46 | מאת: קטיה

Cmv igg <6 - negative Cmv igg 6-20 borderline Cmv igg >20 positive Cmv igg avidity vidas : Index < 0.4 low avidity Borderline avidity 0.4-0.649 High avidity >= 0.65

אם ה- VIDAS שלילי וה- AVIDITY גבוה אין צורך לחזור על הבדיקות - מדובר בארוע לפני ההריון. בכל מקרה התייעצי גם עם זיהומולוג

12/11/2023 | 18:57 | מאת: נועה

היי פרופ' מאיזהש בוע חייבים לשכב רק על צב שמאל בשינה? קראתי דברים מלחיצים ומה עושים אם אין שליטה על מה שקורה בשינה?

אין לך שליטה איך את ישנה בשינה ולכן אין מה להלחץ סתם. כשאת ערה שכבי על צד שמאל במחצית השנייה של ההריון

09/11/2023 | 17:12 | מאת: ליאת

שלום ד״ר אני ממש בלחץ. מאתמול הרגשתי התקשויות בבטן שלא עברו. הלכתי היום לרופא מיון בקופח שבדק מהבטן ושלח למוניטור לשלול צירים מוקדמים (שבוע 26). מאחר והוא מיהר חיכיתי שעתיים לרופא אחר שיקבל אותי ואז עשיתי מוניטור כ20 דקות (שם מצאו צירונים) וחזרתי לרופא אחר שבדק אותי בus וגינלי לראות את אורך צוואר ולאחר מכן us מהבטן. למעשה ב3 שעות עשיתי 2 בדיקות us מהבטן, מוניטור וus וגינלי ואני ממש בחרדות שכל הבדיקות האלה חלילה מזיקות. האם יכול חלילה להיגרם נזק להריון??

שום נזק.

01/11/2023 | 10:33 | מאת: קרן

היי פרופ׳ הייתי בבדיקה היום עקב כאבים והרופא בדק נוסף לאולטרסאונד גם דופלר. הוא הפעיל את הדופלר למשך קצת פחות מדקה. רגילה שעושים דופלר כמה שניות. האם חלילה יכול להיגרם נזק? אני חוששת כי רשום שזה מחמם את העובר

שום נזק

26/10/2023 | 19:04 | מאת: שיר

אני בשבוע 18 עכשיו הסקירות שעשיתי יצאו תקינות קיבלתי תוצאה של הבדיקה חלבון עוברי תוצאה 2.50 MoM אני ממש ממש מודאגת ובוכה ואני לא יודעת מה לעשות בבקשה תעזור לי.

את מנש לא צריכה להיות מודאגת. אם הסקירה היתה תקינה זה אמור לענות גם על החלבון הגבולי. בצעי סקירה מאוחרת ותרגיע.

21/10/2023 | 14:52 | מאת: קארין

שלום וברכה, שבוע 24 והחלו קשיי נשימה מטורפים מהבוקר. קראתי שהרחם לוחצת על הסרעפת. מה עושים? אני מאוד מודאגת וכבר שעות שמתנשפת חזק מאוד ומרגישה שאין לי אויר יש לי מד חמצן בשעון אפל. האם למדוד חמצן? האם מצב זה מצריך להגיע למיון? האם יש שיטות טבעיות להתגבר על זה? יש לי כאבים מתחת לחזה וקושי רב בנשימה. יש לציין שלא סובלת מאסתמה

אני מקווה בשבילך שהלכת כבר למיון. אם לא לכי עכשיו!!!! בהצלחה

15/10/2023 | 21:50 | מאת: ליאת

שלום פרופ׳ יש לנו בעיה בגז וטרם הגיע טכנאי. בינתיים בעלי הדליק גז כדי לחמם משהו והיה ריח חריף מאוד שהתפשט בכל הבית והחדרים וזה נמשך בערך 5 דקות עד שכיבה את הגז. אני בשבוע 23 וממש חוששת כי הרחתי את הגז לכמה דקות וכמעט נחנקתי. האם חלילה יכול להיגרם נזק לעובר? האם הגז יכול להגיע אליו דרך השליה? תודה

לא נראה לי שאת צריכה לחשוש לעובר. הבעיה אם את שאפת גז ואם יש קשיי השימה את צריכה להבדק. לגבי העובר כאמור לכ חושב שיש בעייה אבל מחר תתייעצי עם מרכז טרטולוגיה.

15/10/2023 | 20:48 | מאת: אביה

שבוע 34+3, חלבון עוברי afp 2.37 סיכון לתסמונת דאון וטריזומיה 18 1:100000. הרחבה של אגני כליות ,ביקורת אחרונה בשבוע 31+5 שמאל 9.3 , ימין 6.8. מכיון שהעובר גדול בהערכות המשקל (בשבוע 32 הערכה היתה 2.300)והיקף ראש ובטן גדולים ב3 שבועות ביקשו לבצע בדיקות סוכר יומיות-בצום נע בין 95-100 ומאחרי ארוחת הבוקר אני מצליחה לאזן את הסוכר לכל היום. בסקירות חדרי מח תקינים.הרופא הפנה אותי למרפאת סוכרת הריון. אני קצת דואגת שמשהו לא בסדר - כל מה שציינתי כאן יכול להעיד על משהו? יתכן שירצו ליילד אותי קודם התאריך המשוער?

התשובה נחלקת לשניים. לגבי הרחבת אגני כליות את צריכה ייעוץ גנטי. לגבי הצינוק הגדול וערכי הסוכר צריכה להפנות השאלה לפורום הריון בסיכון

14/10/2023 | 20:47 | מאת: לירו

אחד מהשכנים כנראה גרר רהיטים והתחלתי להיכנס לחרדות כי חשבתי שמתחילה אזעקה. מיד לאחר מכן הלב שלי דפק בעוצמה רבה, הרגשתי כאב בחזה וחרדה קשה ואז מיד לאחר מכן העובר החל להשתולל ולבעוט. שבוע 22. האם חלילה יכול להיגרם נזק?? למה העובר בעט אחרי הסטרס?? יש צורך להיבדק?

לא צפויה להיות פגיעה בעובר. התייעצי מחר בבוקר גם עם רופאך המטפל

13/10/2023 | 14:05 | מאת: הריון שני 🙏🏽

שבוע 23 ויומיים עשיתי היום סקירת מערכות מאוחרת כל הבדיקות יצאו תקינות וטובות מלבד זה שהרופא ראה צמוד לכיס המרה ממצא ציסטי צלול ורשם שיתכן שמדובר בגופך יקיצה של כיס המרה או ציסטה מזנטרית והמצליף על סקירה נוספת ומעכב מה זה אומר ? לא רגועה תודה מראש

ישנה כאן אבחנה מבדלת. צריך לראות את העובר בסקירה כדי לתת חוות דעת

15/10/2023 | 09:53 | מאת: הריון שני🙏🏽

תודה על המענה🙏🏽 למה הכוונה הבחנה מבדלת ?

03/10/2023 | 17:21 | מאת: יעל

שלום וברכה אני בטרימסטר שני. היום קרה בסביבתי מפגע כימי שגרם לריח חזק מאוד בבית של כימיקלים. הייתי מתארת את הריח כמשהו שמזכיר צבע חריף/לקה. סגרתי מיד את החלונות והפעלתי מזגנים ויצאתי החוצ. לאחר שעה חזרתי הביתה והריח נעלם אבל אני חוששת שמהזמן הקצר שבו נשמתי את הריח, חלילה יכול להיגרם נזק בהריון וגם כעת שאני בבבית ואין ריח, אני חוששת שהכימיקלים נשארו בבית. רציתי לברר האם זה מסוכן?? יש לציין שצלצלתי גם ל-106, גם ל-102 אבל הם טוענים שלא ניתן לעשות דבר ולחכות שהריח יעבור

לא מאמין שיכול ל גרם נזק להריון מה אור שלך. בכל מקרה צלצלי לטרטולוגיה בירושלים ותקבלי מידע מפורט

02/10/2023 | 20:15 | מאת: פיענוח בדיקת חלבון עוברי

שלום ד"ר אני בת 40 וחודש ובהיריון לאחר טיפולי IVF . קיבלתי תוצאות של בדיקת חלבון עוברי ואני מודאגת . מה אומרים הנתונים הבאים : PAPP-A : 1.49 HCGb - 7.20 NT- 0.85 סיכון סטטיסטי לפי גילי + שילוב בדיקות בגין תסמונת דאון 1:150 טריזומיה 18 1-10000 אני ממש מודאגת מרמת ה HCGb, האם יכול להיות שזה גבוה בגלל טיפולי ההורמונים שעברתי ? ממש אודה לעזרה

אכן ה-hcg גבוה אבל מה שיותר חשוב זאת הסקירה המוקדמת. אם היא תקינה יש יותר סיכוי לעובר תקין. ככ מבוצע hcg פעם נוספת בחלבון העוברי בשבוע 17. אם שם הוא תקין את יכולה להיות עוד יותר רגועה. כמובן שבגלל הגיל הייתי ממליץ לבצע גם דיקור מי שפיר. אם את צריכה עזרה בסקירה / דיקור יכולה להעזר ב מזכירתי 0545448999

29/09/2023 | 18:34 | מאת: לידור

היי פרופ' מתקרבת לשבוע 21וטפו טפו והתחלתי להרגיש תנועות. היום עברתי חיסון לשפעת ולא יודעת אם יש קשר אבל הרגשתי שהעובר פעיליותר מהרגיל ובועט יותר. רוב הזמן לא היה במנוחה. האם חלילה ריבוי תנועות מעיד על מצוקה עוברית? האם עלי להיבדק?

אין מידע שחיסון לשפעת גורם נזק לעובר. אם את מאד חוששת את יכולה ללכת לבצע אולטרהסאונד. חג שמח.

29/09/2023 | 10:40 | מאת: לימור

היי פרופ׳ הריון ראשון יקר. מאז ההריון מפלס החרדות הרקיע שחקים. בבוקר עוד יכולה איכשהו לשלוט על זה אבל בלילה מתעוררת מזיעה כמעט כל לילה, עם התקפי חרדה קשים ותחושת מועקה בחזה. מרגישה שאני במאבק תמידי עם עצמי ואין לי שליטה. בהתחלה זה קרה פעם ב אבל היום זה ממש בשגרה וקורה כמעט כל לילה. השינה שלי טרופה ואני מתעוררת עייפה וחלשה עם סחרחורות. היום הסחרחורות ממש החמירו. בינתיים קבעתי תור לפסיכיאטר אבל רוצה לדעת לפי מחקרים מה ההשלכות של זה על ההריון במידה ולא מדובר במאורע נקודתי. אני בשבוע 20. האם חלילה יכול לגרום להפלה? הפסקת דופק? היפרדות שליה? לידה מוקדמת? האם המתח עובר לעובר? איך זה משפיע עליו? לצערי זה לא בשליטתי תודה

אכן לפי החרדה הקיצונית בה את נתונה את צריכה להגיע לפסיכיאטר שיוכל לעזור לך. גם אם היית בשבוע 7-8 כנראה שהייתי עונה לך שמרבית הסיכויים שזה לא יפגע בהריון על אחת כמה וכמה כשאת כבר בשבוע 20. מרבית הסיכומים מאחורייך ועם טיפול פסיכולוגי / תרופתי טוב אני מאמין שתעברי ההריון בשלום.

14/09/2023 | 09:51 | מאת: דנית

היי פרופ׳ שבוע 18 (שרירן ושלית פתח אחורית). כבר היו דימומים בשבועות מוקדמים יותר ודימום חזק בשבוע 13 עם חשד להפלה מאיימת. היום בבוקר היה לי בניגוב דם חום ורדרד, ניגשתי לרופא שבדק בספקולום, אולטרסאונד וגינלי ובטני ולא ראה מה מקור הדימום. אני ממש מפחדת כי זה שליש שני. האם דימומים בשליש שני עלולים לקרות?? ומה המקור שלהם?? האם על כל דימום להיבדק?

אם נבדקת ע"י רופא אין סיבה לדאגה. לא הייתי פונה על כל דימום לבדיקה רק במקרי דמום כמו ווסת או יותר. התייעצי בעת הסקירה המאוחרת

האם ניתן לטוס (טיסה של 4 שעות) כ6 ימים לאחר מי שפיר? או האם עדיף להקדים בדיקה לשבוע 16+5 ולשמור שבוע מלא?

בהחלט ניתן לטוס 6 ימים לאחר הדיקור. לא הייתי מקדים ל-16+ בהצלחה

12/09/2023 | 11:48 | מאת: מיכל

היי פרופ׳ אני בהריון יקר ובסיכון ולא צעירה. שבוע 18 ומאז השרירן גדל וכרגע על 6.5 סמ. רציתי להבין מעבר לכאבים שאני מרגישה, מה הן השלכות השרירן על ההריון? אני ממש מפחדת. כרגע בשמירה ורוב הזמן נחה. קניתי גם us ביתי אבל יש הגבלה על מספר הבדיקות. האם על כל כאב ללכת להיבדק אצל הרופא? אין ניתן להבדיל מתי זה חשוב ומתי לא? אני בחרדות ממש ואשמח להבין אין להתנהל וכל כמה זמן לעשות בדיקות us?

צריך לראות את מיקום השרירן ואת קצב הגדילה. לא ניתן לענות על השאלות הללו בלי לראות השרירן והעובר. לכן צריכה לפנות לרופאך המטפל ו/או בעת הסקירה המאוחרת לשאול את הרופא המבצע. לא על כל כאב צריך לפנות למיון אבל כאמור התייעצי בעת הסקירה

09/09/2023 | 21:05 | מאת: דנה

היי ד״ר אני בשבוע 18 ושבוע שלם נבדקתי המון בעקבות כאבי תופת מהשרירן שגדל על שלפוחית השתן. הייתי במיון נשים בה עשו לי us בטני ואמרו שאם הכאב יתחזק, לגשת למיון. בלילה הכאב התחזק וניגשתי לבית חולים שם נבדקתי בus בטני, us וגינלי וספקולום. לאחר מספר ימים שוב התעוררתי לפנות בוקר מכאבים וניגשתי לקופה והרופא הריון בסיכון אמר שצריך שוב לבדוק ועשה לי us וגינלי. היום בשבת עשיתי בדיקת שתן ביתית והתגלה דלקת בשתן. שוב ניגשתי למיון ועשו לי us בטני ובדיקת שתן שבה הסטיק הראה לויקוציטים וניטריטים בשתן. נאמר שעלי לקחת זינט. לצערי ולא באשמתי נקלעתי למצב של ריבוי בדיקות us בגלל כאבי תופת. השאלה שלי היא האם יש חלילה נזק מריבוי בדיקות לשם הצדקה? כלומר האם התועלת באבחנות במצבי שרירן עולה על הסיכון שבבדיקות. ?

ריבוי בדיקות לא גורם נזק. נזק יכול להיגרם אם אשה מגיעה עם כאבי בטן ולא בודקים…

28/08/2023 | 23:07 | מאת: אמא'לה :)

סקירת מערכות שבוע 23+1 הכל נצפה תקין רק שנראה לי שעצמות הירך קצרות מדי אשמח לדעת מה האחוזון שלהם היקף ראש 215 מ"מ היקף בטן 190 מ"מ עצם ירך 39 מ"מ

את צריכה לתת את כל תשובות הבודק. מדיה בנ״מ והתאמה לשבוע ההריון. צריך לראות לפי איזה מדדים ונוסחאות זה נמדד

16/08/2023 | 16:23 | מאת: HI

מתלבטים איפה לעשות בדיקת NIPT? באיזה חברה? אנחנו מבוטחים בעללית פלטינום ויש המון חברות טובות בשוק רצינו לדעת איזה חברה הכי טובה ביחס למכיר גם כן או שיש אנשים שממליצים על כמות מינימלית של כרומוזונים לבדיקה תודה

קודם כל כרומוזומים לא זונים. שנית אין תפקיד הפורום להמליץ על חברה מסחרית זאת או אחרת. יכול רק להמליץ לך לבדוק רק 5 גלאים לא את המורחבת.

11/08/2023 | 16:33 | מאת: יהודית

שלום דוקטור, בבדיקת חלבון שעשיתי יצא תוצאה של hcg 5.20 mom קבעתי כבר מי שפיר וייעוץ גנטי מה הסיכונים? האם זה תסמונת דאון? סקירת מערכות יצאה תקינה מלבד ציסטות צוואריות

ממש לא מדובר בתסמונת דאון. כמובן שתשובה תנצח רק בדיקור מי שפיר אבל מדובר בהורמון שלייתי ולרוב כשהסקירה תקינה גם התשובה תהיה תקינה

04/08/2023 | 00:31 | מאת: איציק

שיקפות עורפית 1.2 ממ שבוע 11+5. בת 35. נרשם לנו "לא הודגמה עצם האף" הוגדמה זרימה תקינה בדוקטוס ונוזוס,הודגמה זרימה חד כיוונית ללא רגורגיטציה במסתם הטריקוספידלי.

אכן חסר גשר אף הוא אחד הסמנים לבעייה כרומוזומלית. אבל לא מסיקים שום מסקנה מממצא בודד זה. מציע להגיע לסקירה מוקדמת שבוע 13-13.4 ולפי הסקירה נדע מה להמליץ. הסקירה הרבה יותר חשובה מרק גשר האף. אם מעוניינת צלצלי למזכירתי 0545448999 וננסה למצוא לך מקום. בהצלחה

09/07/2023 | 11:21 | מאת: אוש

שלום פרופסור, בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 23 נמצא אגני כליה מורחבים לעובר אחת הייתה 8.5 והשניה 5.5. אלו הממצאים היחידים שהיו בעובר. יש כמות מים תקינה, אין הרחבה של אורטרים, כליות במרקם תקין, פי טבעת תקין, שלפוחית תקינה ואף נצפה גם שתן במהלך הסקירה. הייתי ביעוץ עם נפרולגית ביחד עם רופאת נשים במרפאת אולטרסאונד שם היא הציגה בפנינו שיש הידרונפרוזיס דוצ קל. שהיא צופה שהוא יגיע להיות עד בינוני היום , בשבוע 26 עשיתי שוב אולטרסאונד, הטכנאית שמדדה ראתה שיש עליה קצת ברוחב שלהן האחת לכמעט 10 השניה ל8 אמרו לנו שתהיה גם גדילה ככל שהעובר יגדל. אני טראומתית כי הריון קודם הסתיים בהפסקת הריון מאוחרת ולידה שקטה בשבוע 22 שאלתי כאן, האם יש מקום לחשוש או שמא הנושא בר טיפול ? תודה רבה

אכן הרחבת אגני כליות. קבלת כבר ייעוץ מנפרולוגיה ילדים כך שאין לי כל כך מה להוסיף. לא מאמין שיגיע לכדי החלטה להפסקת הריון. האם בצעת דיקור מי שפיר? מציע להגיע לסקירה שלישית שם אנחנו מתרכזים בסקירת המח וכמובן נבדוק גם את הכליות. בהצלחה

05/07/2023 | 15:24 | מאת: חיה

עשיתי בדיקת US שבוע 37+2. בבדיקה צוין שמי שפיר לא צלולים. הרופא הקבוע לא היה במרפאה ורופא אחר (לא רופא של הריון) יעץ לי לבוא עוד שבוע ל - US נוסף. וגם לשאול את הרופא של המעקב הריון. אני לא רגועה. האם אפשר לחכות שבוע במקרה כזה? תודה רבה!

לרוב זה ממצא ללא משמעות. כדי להיות בטוחה פני למוקד או לרופא מטפל על מנת שיעשו גם מוניטור עכשיו וכן אולטרהסאונד חוזר עוד שבוע

שלום דוקטור, אני בהריון בשבוע 25. לפני כמה ימים הגענו לסקירה מכוונת מוח, בעקבות סקירה שנייה שבה התגלה cpc דו צדדי. בסקירה המכוונת עדיין הדגימו cpc. בסקירה התגלה ממצא נוסף: ״חדר לטראלי ימני עם אזור קטן של אפנדמיה אירגולרית ללא גבשושיות באזור או בסביבתו. כדי הדם נראים תקינים ולא מתעורר חשד לקיום דימום מסביב לחדרים״. שאר סקירת המערכות והמוח הייתה תקינה. רצינו לדעת האם אי הסדירות יכולה להסתדר? האם בהנחה שבדיקת האקסום תצא תקינה והמוח ממשיך להתפתח כמו שצריך, יש לנו מה לדאוג מעניין אי הסדירות? תודה רבה

ה- CPC פחות מטריד. אי הסדירות קצת יותר מחייבת מעקב ובירור. פרט לאקסום יש צורך בסקירה חוזרת בשבוע 30 ואף בביצוע MRI למח סביב שבוע 32 ואז נהיה יותר חכמים.

10/06/2023 | 13:28 | מאת: אא

פרופ' שלום, אודה לעזרתך כי אני בלחץ עד שאגיע לייעוץ גנטי... בת 33, ילד אחד מהריון ספונטני בבית - בריא. אני נשאית לתסמונת SLO ופנילקטונוריה. בעלי לא נשא לשניהם. הריון נוכחי ivf, שבוע 23 בדיוק. בסקירה הראשונה התגלה ממצא של מוקד היפראקוגני בלב העוברית בגודל 1 מ"מ. כל השאר תקין. בסקירה השנייה אתמול אותו מוקד - 2 מ"מ. לא ביצעתי לפני כן מי שפיר כי חשבתי שעד הסקירה השנייה הממצא יעלם אבל הוא לא. תוצאות שקיפות עורפית - 0.96 מ"מ. סיכון - 1:3213. חלבון עוברי משוקלל - טריזומיה - 1:10000, דאון - 1:3500 בשילוב הממצא - 1:2333. Papa - 0.76, AFP-0.85, hcg - 1.33, ue3 - 0.73. האם לדעתך יש צורך בביצוע מי שפיר בשבוע זה? או שעדיף לבצע בדיקת nipt? אין היסטוריה של תסמונת דאון במשפחה. היה לי דימום בשבוע 11 כתוצאה מהמטומה ברחם. כרגע הרופא לא ציין שקיימת. מה דעתך? תודה מראש,

זה לא משנה אם הממצא נעלם או לא - בדמעות היא אותו דבר. ברגע שראו פעם אחת את הממצא הוא קיים. לגבי הצורך בביצוע דיקור מי שפיר בשבוע 23 יש להיוועץ עם גנטיקאי

10/06/2023 | 08:05 | מאת: רינה

אשמח בבקשה לעזרתך פרופ, כמה אני צריכה להיות מודאגת מהתוצאה של הניפט שעשיתי שאני מחכה לה? מניסיונך מה ראית במטופלות שלך? בשבוע 15+3 לאחר סקירה מוקדמת. בסקירה התגלה עובר תואם לגיל , "ציסטות צוואריות דו צדדיות, ורושם של VSD מוסקולרי היתה שקיפות 0.8 ממ ועם הבדיקת דם סיכוי 1:10000) קבעתי גם אקו לב. תודה רבה!!!

לדעתי כבר עניתי. אם היית מתייעצת אתי הייתי מבצע דיקור ולא ניפט. אני לא נביא ולא יכול לחזות תשובת הניפט זה יכול ללכת לכל הההגיון ים. התייעצי עם גנטיקאי

06/06/2023 | 17:26 | מאת: נועה

שלום רב היום עשיתי סקירה שלישית ועכשיו אני רואה בפירוט של הסקירה הערה:אשכים בשק נצפה TARGET SIGN האם הממצא תקין? מה זה אומר? לא אמרו לי שום דבר אשמח להסבר כי נלחצתי. שבוע 32+1

הכוונה לסימן מטרה. כלומר נוכחות פי טבעת תקין!!!

תודה רבה על המענה. אך פי הטבעת אינו נקרא anal kanal? למיטב זכרוני. תודה

31/05/2023 | 15:00 | מאת: מישהי

שלום ביצעתי היום בדיקת בטא הריון 82477 איחור ווסת 23 ימים מה זה אומר? האם תקין? תודה מראש

זה אומר שאת בהריון וצריכה לפנות לרופא המטפל שלך למעקב תחילת הריון

שלום דר בהריון שבוע 28. הייתי בסקירה מכוונת לעמוד השדרה ויש חשש לעיגון. מצ"ב מה אבחנו בסקירה. אמרו לי דחוף ביח לנירולוג ילדים וסקירות חוזרות. לחוצה מאוד האם זה טבעי שזה ככה או שישתנה עד הלידה

לא כל פעם שחושדים בעיגון עמוד שדרה זו אכן האבחנה. שנית גם אם יש עיגון ואין כל ממצא נוסף יש צורך בניתוח פשוט לשחרור העיגון. עלייך לפנות ליחידת US לסקירה מכוונת בנוכחות נוירוכירורג ילדים שיסביר את התופעה והטיפול.

10/05/2023 | 18:55 | מאת: סיון

שלום, אני בהיריון, שבוע 5+3 לפי מחזור אחרון ב-1.4.23. אחרי 3 הפלות חוזרות, מטופלת בקלקסן, אנדומטרין ועכשיו גם בפרבליפ. בטא ב-2.5 - 818 בטא היום 10.5 - 28,286 נראה לי עליה מאוד גדולה גם ביחס ללפני שבוע וגם באופן אבסולוטי ביחס לשבוע לפי מה שאני קוראת). האם תקין? ייתכן חשש להיריון מולארי או משהו אחר? תודה!

קודם כל תשמחי שיש עלייה של הבטא. רק אולטרהסאונד יפתור לך את העניין אם מדובר בהריון רגיל ותקין, הריון מרובה עוברים או חלילה מולרי.

08/05/2023 | 12:23 | מאת: ישראל ישראלי

שלום, הריון ראשון, זוג צעיר. ביצענו שקיפות עורפית ונמצא שקיפות לא תקינה של 6.1 מ״מ. אנחנו לפני סיסי שילייה. השאלה בהנחה והכל יצא תקין מה הסיכוי לעובר בריא בשקיפות מעובה כזאת ? במידה והכל יצא תקין, יש עדיין מה לדאוג ? יש מקום להמשיך בבדיקות בשקיפות שכזו ? מודאגים מאוד

אני מניח שאתם כבר אחרי סיסי שליה. ככלל התשובה היא שיותר ולא פחות חשוב זה לעשות סקירת מערכות טובה ומקיפה לוודא שאין מומים מבניים. בהצלחה

27/04/2023 | 20:42 | מאת: שקיפות עורפית 7

שלום אני בשבוע 12 ועשיתי היום אולטרסאונד הטכנאית דגמה שקיפות עורפית מעובה עם הדים נמדד כ 7 ממ אציין שלבעלי יש אח עם בעיה של כרומוזומים יש לי 2 ילדים בריאים בהריון הקודם נמדד שקיפות 2.1 אך כעת זה 7 ועם הדים מה הכוונה הדים ? האם יש מה לעשות בדיקת שקיפות עורפית ? תודה על המענה

אני מניח שכבר בצעת סקירה ו/או סיסי שלייה או חלילה הפסקת הריון. אם עדיין זקוקה לייעוץ אשמח לעזור

27/04/2023 | 10:36 | מאת: אנונימית

היי, בת 24 הריון ראשון. עשיתי לפני ההריון בדיקות סקר גנטיות שיצאו תקינות, אין עבר של מחלות במשפחה. לאחר ביצוע של שקיפות עורפית וחלבון עוברי, תוצאות בדיקת סקר משולב תקינות ולפיהן - סיכון לתסמונת דאון לפי גיל ובדיקות 1:63,000 וסיכון לטריזומיה 18 הוא 1:100,000. סקירת מערכות מוקדמת היתה תקינה. היום עשיתי סקירת מערכות מאוחרת ונמצאו 3 סמנים רכים - CPC בחדר לטרלי ימני, מוקד אקוגני בחדר ימין ונעמי אקוגני. אציין שהרופאה אמרה שהבדיקה לא ברורה ב100% והיא לא ראתה כמו שצריך את הלב כי העוברית היתה מקופלת והסתירה לה. עד כמה צריך לחשוש מזה? האם סביר שלמרות 3 סמנים רכים לא תהיה לבסוף בעיה? מה ההמלצה? נורא מפחדת ולחוצה ולא רוצה לעשות דיקור מי שפיר…

27/04/2023 | 10:36 | מאת: אנונימית

שכחתי לציין - שבוע 22+2

27/04/2023 | 10:38 | מאת: אנונימית

*ומעי אקוגני

שלושת הסמנים אינם מדאיגים מאד אבל מה שצריך ל"להדאיג" זה יותר אי הדגמת הלב. אם הלב תקין לסמנים יש הרבה פחות משמעות. בכל מקרה צריך לבצע סקירה טובה שתכלול את הלב וייעוץ גנטי כולל דיקור מי שפיר

08/05/2023 | 13:20 | מאת: אנונימית

תודה על המענה! בהמשך לתוצאה הזו עשיתי בדיקת אקו לב אצל קרדיולוג שראה את הלב ואמר שהכל מצוין. הוא לא ראה מוקד אקוגני. בנוסף, הייתי גם בבדיקת מעקב אצל רופאת המשפחה שביצעה אולטרסאונד ואמרה שהיא רואה CPC אבל לא רואה מעי אקוגני (בניגוד למה שראתה הרופאה בסקירה המאוחרת). האם יש בדברים הללו כדי להפחית את הדאגה?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 10