האטת קצב גדילת עובר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

22/04/2013 | 08:52 | מאת: ליטל

שלום רב, בכל הסקירות היו מדדים תקינים אך בשבוע 32.4 היקף ראש היה קטן בשבוע ושאר המדדים תקינים לחלוטין. בשבוע 37.4 כל המדדים כבר קטנים בשבועיים מגיל ההריון, כאשר היקף ראש 35.3 וBPD35.2. האם יש צורך בבדיקה נוספת? דופלר או מוניטור? הרופא אמר שזה תקין ושאחזור אליו עוד שבועיים אם לא אלד.. אבל אני קצת חוששת והבנתי שיש מקרים בהם מבצעים זירוז כי עדיף שהתינוק יהיה מחוץ לרחם. מאוד אשמח לקבל את דעתך והמלצותיך.. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2013 | 11:34 | מאת: ד"ר עופר מרקוביץ

ליטל שלום על מנת לענות יש צורך בנתונים נוספים (אחוזונים, מגמת גדילה ביחס לבדיקות קודמות, יחס היקף בטן לעצם ירך ולראש וכו ) באופן עקרוני הפער נשמע סביר, כדאי לבצע בנוסף בדיקת דופלר לזרימות דם בחבל הטבור ומוח העובר ולהמשיך במעקב צמוד עד ללידה בברכה ד"ר עופר מרקוביץ מומחה במיילדות גינקולוגיה ופריון אולטרה סאונד במיילדות ובגינקולגיה שקיפות עורפית,סקירת מערכות ודיקור מי שפיר מרכז רפואי דניאלי רח' רמב"ם 26,גבעתיים טלפון - 0543539351 מייל - otmark@bezeqint.net

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר