נגישות
נגישות

שיליה נמוכה

דיון מתוך פורום  סקירת מערכות ושקיפות עורפית

09/04/2013 | 18:57 | מאת: הריונית

הריון תקין לאורך כל שבועותיו. היום ביצעתי אולטראסאונד להערכת משקל שגרתית (שבוע 33+4 והממצאים הם- אורך צוואר 31 ממ עם משפך. שיליה קדמית נמוכה מרוחקת כ-18 מ"מ מהפה הפנימי. אם השיליה תישאר במקומה הנוכחי בהמשך ההריון (18 מ"מ) יצטרכו לנתח אותי? האם מנתחים במרחק שכזה? אני מאד חוששת מקיסרי ומאד רוצה לידה רגילה. האם יש סיכוי שהשילייה תעלה ותתרחק מצוואר הרחם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שליה נמוכה שלא מכסה את הפתח של צוואר הרחם אינה מהווה התויה לניתוח קיסרי. כלומר, אם לא יהיו דימומים חריגים אין צורך בניתוח בשל השליה .יש סיכוי שעם גדילה נוספת של השליה המרחק מצוואר הרחם יגדל עוד יותר. בברכה ד"ר עופר מרקוביץ מומחה במיילדות גינקולוגיה ופריון אולטרה סאונד במיילדות ובגינקולגיה שקיפות עורפית,סקירת מערכות ודיקור מי שפיר מרכז רפואי דניאלי רח' רמב"ם 26,גבעתיים טלפון - 0543539351 מייל - otmark@bezeqint.ne

מנהל פורום סקירת מערכות ושקיפות עורפית