דלקת בדרכי השתן לפעוטה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

17/02/2014 | 15:02 | מאת: אמא

שלום, לביתנו בת השנה וחצי התגלתה דלקת חמורה בשתן, לפי דברי הרופא גם בכליות. הדלקת לוותה בחום של 41 מעלות... בתחילה קיבלנו טיפול של זינט, אך בשל העובדה כי הילדונת הצליחה לספוג רק את המנה הראשונה, ולאחר מכן הקיאה את התרופה, קיבלה ביומיים שלאחר מכן זריקה ולאחר שהגיעה תוצאת תרבית השתן קיבלה אנטיביוטיקת רספרים. הופננו לאולטרא סאונד כליות, התוצאות מדאיגות אותנו והן: כליה שמאלית הודגמה בגודל כ 7.2 ס"מ, פרנכימה שמורה. מערכת מאספת גדושה, אגן ברוחב 0.8 מ"מ, אין אבנים. כליה ימנית הודגמה בגודל 7.1 ס"מ, פרנכימה שמורה. מערכת מאספת תקינה ללא גודש. אין אבנים. איזור אדרנלים תקין. כיס שתן הודגם עם רירית וגבולות תקינים. הרופא אמר לנו שהתוצאות אינן תקינות ונשלחנו לבדיקת ציסטוגרפיה רטרוגרדית. האם אכן ממה לחשוש.... יש לציין שהילדונת היתה עם חום גבוה מאוד קצת יותר מ48 שעות על להתחלת הטיפול התרופתי, אנו חוששים מאוד מנזק בלתי הפיך...

לא ניתן כעת לאמוד אם נותר נזק מהארוע של זיהום בכליה (קרוב לוודאי) יהיה צורך להעזר בסבלנות להמתין לפחות 6 חדישם לבדיקת מיפןי כליות DMSA כדי לראות זאת. מה שצריך בינתיים זה לברר גורמים מסיעיים להופעת זיהום חוזר ולהגיב במהירות במקרי חום או חשד אחר לזיהום בדרכי שתן ע"י ביצוע בדיקת שתן וברור תוצאות בהקדם. מקובל לבקש בדיקת ציסטוגרפיה אחרי ארוע של זיהום בדרכי שתן מלווה חום גבוה במידה ובדיקת האולטראסאונד אינה תקינה.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים