טירה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

25/01/2014 | 07:33 | מאת: rabea

מהם גןרמי הסיכון הנפוצים יותר בארץ למחלה זו ? האם קיימים מאפיינים לארץ ? )מחלת אי ספיקת כליות כרונית )

הסיבות לאי ספיקת כליות כרונית בילדים הן: מומים מולדים במבנה הכליות ומערכת השתן, תסמונת נפרוטית שאינה מגיבה לטיפולים אימונוסופרסיביים, מחלות תורשתיות כליתית כגון: נפרונופטיזיס (מחלה שבה יש ציסטות קטנות שמחליפות בהדרגה את רקמת הכליה ובעשור השני לרוב ולעיתים כבר בראשון לחיים מתפתחת אי ספיקת כליות סופנית), מחלת אלפורט שבה גם יש פגם מולד מבנה של ה"מסננת" של הכליה, מחלות דלקתיות מסוג גלומרולונפריטיס על רקע לופוס או IGA NEPHROPATHY או על רקע מחלת חנוך-שונליין, תסמונת המוליטית אורמית

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים