תוצאות מיפוי כליות לתינוק בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/11/2019 | 12:11 | מאת: מאיה

התינוק בן ה3 חודשים עבר מיפוי כליות איזוטופ dtpa tc99 m לאחר סיפור של הרחבת כליה ימנית להלן התוצאה : ללא הדגמה של הכליה הימנית בכל לשבי הבדיקה. ייתכן כליה דיספלטית או אטרופית לאחר חסימה ממושכת. לקורלציה קלינית עם us. כליה שמאלית בעלת תפקוד תקין לאורך כל שלבי הבדיקה. שאלתי 1) היא מה זה לקורלציה קלינית? 2) האם זה אומר שהכליה לגמרי לא תעבוד אף פעם? 3) מה הטיפול של זה? אפשר להשאיר את המצב ככה? או שחייב לנתח? אם מנתחים אז מתקנים את החסימה או מוציאים לגמרי את הכליה? אשמח להתייחסות לשאלות כולי לחוצה עד שהתור לנפרולוג ואורולוג ילדים יגיע. בנוסף, לא היו דלקות בדרכי השתן בדיקות דם תקינות הילד מתפתח ועולה במשקל

הממצאים מראים שיש רק כליה אחת שמתפקדת והיא הכליה השמאלית לשאלות ספיציות: שאלתי 1) היא מה זה לקורלציה קלינית?- --הקורלציה הקלינית היא ההקשר של מצבו של הילד ובדיקות הדם שלו: נראה לי שענית בעצמך כשציינת שבדיקות הדם שמשקפות את תפקוד כליות תקינות ובעיקר שהילד גדל ומתפתח טוב 2) האם זה אומר שהכליה לגמרי לא תעבוד אף פעם? --ברוב המקרים כליה שלא מתפקדת כעת אינה כליה ש"מתעוררת" או "קמה לתחיה" אבל בכל מקרה תהיו במקעב ומאידך הכליה השמאלית מתפקדת נהדק עבור שתיהן עם בדיקות הדם תקינות- חשוב שהנפרולוג ילידם יגדיר שאכן כך 3) מה הטיפול של זה? אפשר להשאיר את המצב ככה? או שחייב לנתח? אם מנתחים אז מתקנים את החסימה או מוציאים לגמרי את הכליה? --במידה ואין זיהומים בדריכ שתן ואם לפי יתר הבדיקות כולל אולטראסאונד כליות + דופלר אין זרימת דם לכליה הימנית הרי שהיא תיספג בהדרגה. לרוב לא מוציאים כליה כזו. אלא אם יש זיהומים בשתן או לחץ דם גבוה- לכן צריך להיות במעקב של נפרולוג ילדים בכל מקרה רצוי לקבל יעוץ מעמיק עם כל הנתונים לפני העיניים מהנפרולוג שמכיר את הילד והפנה אותו לביצוע המיפוי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים