כאבי בטן ואגן כליה מורחב

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/10/2019 | 02:55 | מאת: יעל

שלום, ביתי בת שנתיים. בעקבות דלקת בדרכי שתן מלווה בחום ביצענו לפני כחודש אולטראסאונד. התגלה אגן כליה מורחב 9 ממ בכליה שמאל. גודל כליות ומרקם תקין. כמו כן תפקודי כליות תקינים. אנחנו נמצאים במעקב של מרפאה נפרולוגית. לפני כ 4 ימים הקיאה כיממה. לפני יומיים התחילה ל תלונן על כאבי בטן ושלשול פעם אחת. כל זה ללא חום. היא חסרת תאבון כבר 4 ימים. לקחתי אותה לרופא ילדים ולדעתו אין סימנים לדלקת בדרכי שתן. האם בכל זאת כדאי לבצע בדיקה? יש לי הנחיה לבצע בדיקה במידה ויש עליית חום רק בתנאים סטרילים כמו קטטר ואני לא רוצה להעביר את הילדה טראומה מיותרת.... תודה על העזרה

22/10/2019 | 03:15 | מאת: יעל

אני רוצה להוסיף שסבלה בשבועיים האחרונים מתולעים וטופלה עי ורמוקס וכמו כן התחילה השנה גן חדש והחלה לסבול מעצירות ולכן לוקחת לבולק. האם בהתחשב שבחודש האחרון היו חה 2 גורמי סיכון עדיין יש לבצע בדיקה גם ללא הופעת חום?

מצוערת על תגובה מאד מאוחרת- מקווה שהדברים נפתרו לטובה לדעתי בילדה שעברה זיהום בדרכי שתן ומתלוננת מכאבי בטן וניכר שיש משהו שמפריע לה גם בהעדר חום כדאי לבצע בדיקת שתן. לשוב להבין שבדיקת שתן ראשונית בוודאי אם לילדה אין חום בעלל לא צריכה להיות בקטטר אלא אפשר משקית או משתן שתפסת בזמן שהטילה שתן לכלי נקי- לא סטרילי- מה שחשוב לבדוק זה אם יש סימני זיהום בשתן בבדיקת השתן הכללית: ז"א אם יש או אין לויקוציטים. אם אין לויקוציטים לא חייבים להמשיך עם שתן תרבית ובוודאי לא עם קטטר

עניתי - אם כי באיחור

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים