פענוח מיפוי כליות DMSA

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/12/2016 | 13:47 | מאת: לימור

שלום, בתי בת ה - 3 עברה מיפוי כליות לאחר מספר דלקות חוזרות בדרכי השתן. התוצאות הראו שאורך הכליה הימנית 5.6 והשמאלית 7.6. תפקוד הכליה הימנית 38 ושמאלית 62. יש פגם קורטיקלי משמעותי בקוטב העליון של הכליה הימנית כנראה מצלקות. מלבד מעקב האם יש צורך בהתערבות רפואית נוספת? תודה

לאור הסיפור של זיהומים חוזרים בדרכי שתן ועל רקע הממצאים של צלקות משמעותיות באחת הכליות מקובל במצבים כאלו בנוסף למעקב אחרי זיהומים בדרכי שתן ומניעתם כפי שמיד אפרט בהמשך, לבצע ציסטוגרפיה לברר אם במקרה יש רפלוקס=חזרה של שתן לכיוון הכליה- דבר שמופיע לעיתים לא רחוקות בהקשר של כליה מסוג זה. במידה ומתגלה רפלוקס ניתן לתקן אותו(אורולוגים עושים זאת) וזה מקטין במידה מסוימת את סיכון עלית זיהום משלפוחית השתן לכיוון הכליות וע"י כך מקטין סיכוי של הצטלקות נוספת. יש סבירות גבוהה שמראש הכליה הקטנה עם הצלקות נוצרה באופן לא תקין ולכן סביר יותר שבה יש רפלוקס ולא כל הנזק נגרם מזיהומים. יחד עם זאת חיוני לשמר את הרקמה הקיימת הן בכליה הקטנה והן בשניה ולמנוע בכל מחיר הישנות זיהומים ע"ח: טיפול בעצירות, הקפדה על התרוקנות סדירה משתן הימנעות מרטיבות בתחתונים, טיפול בתולעים, העשרת הדיאטה עם יוגורטים או פרוביוטיקה וגם לשקול פרק זמן של טיפול אנטיביוטי מונע - בד"כ מספר חדשים. וכמובן להיות במעקב נפרולוגי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים