תחושה דלקתית בעין ימין

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

27/05/2019 | 23:16 | מאת: לי

שלום דוקטור לוינגר, כבר מזה שנה שיש לי תחושת דלקת בעין ימין. העין נהיית אדומה בלי שום סיבה, במיוחד כשאני לא מנקה ושוטפת את הפנים בימים מסויימים. האדמומיות בעין מחמירה גם כשאני מול מסך המחשב לאורך זמן וגם מול מסך הפלאפון. לפחות שישה (מספר לא מומצא) רופאי עיניים ניסו לטפל בי באמצעות סטרואידים כי טענו שיש לי דלקות בעיניים. וגם ניסו לטפל בי באמצעות טיפות אלרגיה. עם מרשם ובלי. לא ממש עוזר.. התחושה המוזרה עדיין שם. רופאי העיניים כבר לא יודעים איך לטפל בי. התחושה המוזרה היא בעצם שקצת קשה לי להזיז את העין, אני מצליחה להזיז אותה אבל יש תחושה לא נעימה. בבדיקות עיניים יוצא שהעין שלי תקינה לחלוטין, ראייה 6/6, לחץ תקין. אמרו לי גם שהעיניים שלי אולי מגיבות למשהו ושאני אלרגית למשהו. ביצעתי בדיקות אלרגיה (חומרים נשיפים) ובבדיקה באיכילוב לא נמצאתי אלרגית לשום דבר. אני בקושי מריחה דברים, תמיד יש ליחה ואני מרגישה קצת מנוזלת, העיניים שלי (שתיהן) מגרדות לפעמים ויש תחושה מציקה. הפנו אותי לאלרגולוג הוא לא מצא שום דבר חריג בי. עין ימין שלי תמיד מרגישה מוזר. כאילו יש דלקת. עין שמאל לא מרגישה מודלקת אבל כן יש תחושה של גירוד לפעמים. בזמן האחרון התחלתי לנקות את העיניים באופן יסודי יותר ועין ימין כבר לא אדומה כמו פעם, אך עדיין מרגישה מודלקת. וכשאני מול מסכים האדמומיות חוזרת. ביצעתי בדיקות דם, שהצביעו על CRP מעל 5. (יצא לי 6 נקודה משהו). ביצעתי בדיקות דם שוב ויצא בCRP אותה תוצאה. הרופאה הפנתה אותי לבדיקת שקיעת דם, ESR, והבדיקה יצאה תקינה. ערך של 16. אפרט על עוד ממצאים בגוף שלי ואולי זה יעזור להבין את התמונה הכללית טוב יותר. אובחנתי עם תסמונת תסמונת השחלות הפוליציסטיות. (ריבוי זקיקים בשחלה ימנית). מצאו לי גם מעט נוזל בדוגלס בבדיקת אולטראסאונד אגני שביצעתי במרפאת נשים. נצפתה פעילות מעיים ערה (שזה הגיוני, הבטן שלי תמיד נפוחה לא משנה מה). בבדיקת MRI ראש מצאו לי מעט נוזל במסטואיד שמאל. אני חושבת שיש לי בעיה, אולי דלקת בגוף, (אולי עין יבשה בכלל..) אבל אני לא מצליחה להבין מה והרופאה לא אומרת לי מה עוד ניתן לעשות בנידון. חשוב לי לציין שאני נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג "מליאן", אך גם לפני נטילת הגלולות תחושה זו הייתה קיימת. אולי פחות אבל קיימת. אני כבר משתגעת ואשמח מאוד לעצה. אם יש אפילו צ'אט כלשהו שאוכל לשוחח איתך בו, אשמח מאוד. תודה, לי.

שלום רב, ראשית אני מבין מאוד את המצוקה בה את נמצאת אך לצערי זה לא הפורום בו ניתן להמליץ על טיפול מאחר וציינת דברים רבים מאוד שיש להתייחס אליהם. בכל מקרה יש צורך בבדיקה מדוקדקת.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול