יש דרך לצמצם שעות שינה בעקבות תרופות?

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

04/12/2019 | 13:53 | מאת: דודו_123

מה ההמלצות לאדם שישן הרבה? (בעיקר בגלל SSRI) - האם יש המלצות תרופתית/לא תרופתית? תודה רבה.

השאלה כללית מדי

04/12/2019 | 16:43 | מאת: דודו123

שלום, מה ההמלצה לאדם שלוקח 40 מג רסיטל ואביליפיי וישן כתוצאה מכך הרבה מאוד?אי אפשר לשנות תרופות. השאלה אם תוספת תרופות כמו אדרונקס או משהו אחר יכול לעזור לצמצם את מספר שעות השינה? איזה תוספת תרופתית יכולה לעזור? יש טיפים לא תרופתיים? כמו לדאוג לשינה טובה וממצה - חושך עד העוררות, מזרון נוח וכו..? זה בכלל יעיל?

לתרופות מסוג SSRI יש תופעות לוואי לעיתים המשפיעות על שינה ובשל כך צורך בשעות שינה מרובות. יתכן תנועתיות רגליים ביתר יתכן יקיצות מרובות. הדרך לבדוק זאת זה בעזרת בדיקת שינה במכון. במידה וזו הסיבה לישנוניות ניתן או להחליף תרופה או לטפל בבעיה החדשה שהתקבלה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

05/12/2019 | 17:06 | מאת: דודו_123

שוב שלום ד"ר לוסטינג, תודה רבה על התשובות המועילות. רציתי לשאול אם תרופות מסוג SSRI - רסיטל, פרוזאק וכו.. או SNRI יכולים להגביר דיבור בשינה?? במידה וכן איפה מוצאים מידע על זה? איזה יותר משפיע איזה פחות? (מה לכתוב בגוגל בשביל לקרוא על עוד?) הרבה תודה, דודו.

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות