נגישות
נגישות

אינסומניה / פעילות יתר בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

16/06/2019 | 13:49 | מאת: מורן

היי כחודשיים אני סובל מנדודי שינה אשר במהלכם עשיתי בדיקות דם וגילו אצלי פעילות יתר של בלוטת התריס לטענת האנדוקרדיולוגית מכיוון שהמדדים לא הכי גדולים בעולם יתכן וזה וירוס שיעבורת הביא לי פרולול כדי להנמיך את התסמינים של החוסר שינה ,עצבנות, מתח, ורעד, רוב התסמינים נרגעו אך השינה לא חזרה למצב תקין, הביאו לי זדורום, שעוזר ממש קצת לכמה שעות, פסיכיאטר ניסה לתת טרזודיל אך לא הועיל, מומחה שינה שראיתי באיכילוב הבאי לי נוקטרנו שבעצם כן מצליח להרדים אך שוב רק לכמה שעות, ( לדעת המומחה אין צורך במעבדת שינה ) חייב לציין שאני נרדם בצהריים לפעמים וגם בסופשים אני מצליח להירדם בלי כדור לפעמים, או להירדם לקום באמצע הלילה ואז לקחת כדור. השאלות שלי הם: האם מלוטונין יכול לעזור במקרה הזה? איך לאט לאט יוצרים מצב שאין לי צורך לתלות בכדורים, לצערי אני חייב לקום לעבוד ולתפקד ולקחת אותם, האם חוסר שינה קיצוני אכן קשור לבלוטת התריס ? או יכול להיות שזה מצב בנפרד תודה

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2019 | 13:51 | מאת: מורן

אני בן 35 בריא בדרך כלל ,

שלום, מלטונין לעיתים יכול לעזור. אם מדובר בתהליך חולף עד איזון הבלוטה, לא משנה באיזה כדור שינה תשתמש על מנת שיעוזר לישון. אך בראש ובראשונה המנע משינה בשעות אחרות. אם התהליך ממושך יותר, התייעץ עם רופא שינה באופן אישי. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות