חודשיים בלי שינה - עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

15/01/2019 | 09:04 | מאת: שי

שלום, לפני כחודשיים ושבוע הייתי מתעורר לפתע בשעה 2 בלילה באופן קבוע, הייתי חוזר לישון ישר לאחר מכן. לאחר כשבוע פשוט לא הצלחתי להירדם יותר. אחרי כמה ימים ממש קשים שלא ישנתי בכלל (למעט לכמה שניות, שאני חולם וישר קם) הלכתי לרופא משפחה והביא לי כדורי שינה- ביום הראשון הכדורים עזרו לשעתיים שינה וביום השני לא עזרו. אז החלפנו כדורים ושוב אותו הסיפור. ככה היה עם 4 סוגי כדורי שינה. לבסוף הביא לי כדורי "מירו"- הם עוזרים לי ואני ישן איתם בערך 4-5 שעות בלילה. במקביל הלכתי לפסיכיאטר- המטרה הראשונה שלו הייתה שאני ארדם קודם כל כמו שצריך. הביא לי כדורים -לא עזרו. הביא לי כדורים שונים - לא עזרו. לבסוף המשכתי עוד כמה ימים עם המירו והפסקתי איתם ככה בין לילה. אחרי שהפסקתי עם הכדורים הצלחתי להירדם לבד במשך שבועיים!!! עד לפני יומיים ששוב אני לא נרדם בלי כדור. אין לאף רופא תשובה בשבילי!! עשיתי בדיקת דום נשימה בשינה, אך עדיין אין תוצאות כי הרופא בחופש כבר שבועיים. האם יכול להיות מצב שאני לא נרדם בכלל בגלל דום נשימה בשינה? יש לומר כי השמנתי בשנה האחרונה וצווארי עבה יותר. יש עוד טיפול מומלץ? ואיך זה שהצלחתי לישון שבועיים בלי כדור ושוב אני לא יכול בלי כדור "מירו"? תודה מראש לעונים

שלום , דום נשימה אינו גורם לחוסר יכולת להרדם אלא לשינה לא יעילה ולהתעוררויות מרובות. כך שייתכן או לא שיש לך הפרעת נשימה בשינה אך לא היא שגורמת למצב המתואר. נסה לעבור טיפול התנהגותי קוגניטיבי לנדודי שינה. (טיפול פסיכולוגי). בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות