arava

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

14/12/2012 | 19:26 | מאת: רון

נער בגיל 15 ותשעה חודשים.סובל מדלקת פסוריאטית (בברך). התחיל טיפול במטוטרקסט וכעבור חודשיים וחצי הפסיק כי ALT ו AST עלו ל 78 ו 46. אחרי שבועיים של הפסקה הם חזרו לנורמה. הראומטולוג נתן ARAVA עשרים מ"ג ליום והורה לא להמשיך במטוטרקסט. רוקח אחד אמר שלא נותנים ARAVA מתחת לגיל 18. רוקח אחר אמר שצריך אישור מיוחד למינון כזה מתחת לגיל 16. הוא גבוה מאד ושוקל 95 ק"ג. האם מותר לתת בכלל ARAVA ומינון כזה בפרט?

שלום רון, ערבה (או בשמה הגנרי leflunomide) הינה (בדומה למתוטרקסט) גם כן תרופה מסוג Disease-Modifying Antirheumatic Drug (תרופה אנטי-ראומטית המשנה מהלך מחלה). אנו משתמשים בקבוצה זו של תרופות הנחשבות לבטוחות יחסית כאשר אנו רוצים להשיג נסיגה ארוכת טווח במחלה וכאשר תרופות כגון נפרוקסן אינן מספקןת. אכן מתוטרקסט גורמת לעיתים לעלייה באנזימי כבד ובמצב כזה ניתן לעבור לטיפול בערבה (הטיפול בערבה יכול גם כן לגרום לעלייה באנזימי כבד ולכן יש להמשיך מעקב בבדיקות דם, אולם עלייה באנזימי כבד על מתוטרקסט אינה מנבאת עלייה באנזימי כבד על ערבה ולכן אין בעיה להחליף את הטיפול לערבה כפי שנעשה פעמים רבות). לגבי המינון, זהו אכן המינון המקובל. (ממשקל 20-40 אנו נותנים 10 מ"ג ליום ומעל 40 ק"ג המינון הוא 20 מ"ג ליום). אנו משתמשים בערבה כשצריך גם בילדים קטנים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים