דלקת פסוריאטית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

28/11/2012 | 10:12 | מאת: נתן קול

בן 17,סובל מפסוריאזיס קלה מאד. סבל מדלקת פסוריאטית בברך עם נוזל ונפיחות. אחרי מספר חודשי טיפול (מטוטרקסט וארבה) הדלקת, המים והנפיחות חלפו. האם חזרה לפעילות ספורטיבית תחרותית אינטנסיבית (כדורסל לרבות אימוני כוח שכרוכים בכך, כמו סקוטים) יכולים לגרום להתפרצות מחודשת של הדלקת בברך או בכלל? האם טראומה ממשחק כדורסל יכולה לגרום להתפרצות?

נתן שלום, ככלל אנו ממליצים על פעילות גופנית בהתאם ליכולתו של הנער אולם בעיקר פעילות שאינה מפיעלה עומס יתר על המפרקים. פעילות מסוג אחר עלולה להיות בעייתית. בהחלט תוארו מקרים של הופעה או חזרה של דלקת במפרק לאחר חבלה. במקרה זה אני ממליץ על התייעצות וליווי של רופא ספורט. בברכה, ד"ר גיל אמריליו בברכה, ד"ר גיל אמריליו

28/11/2012 | 12:31 | מאת: נתן קול

תודה על תשובתך. האם אימוני כדורסל ללא אימוני כוח שמפעילים עומס יתר על הברך, כגון סקוטים, גם נחשב לעומס יתר בעייתי?

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים