וסקוליטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

24/11/2012 | 12:50 | מאת: הורים מודאגים

שלום בתנו בת ה-6 החלה לפני כשבועיים לסבול מכאבי בטן וכתפיים ולעיתים כאבי רגלים בדיקת צואה שעשו לה הובחנו תולעים קיבלה טיפול נגד התולעים אבל הכאבי בטן וכתפיים המשיכו נשלחנו למיון ושם אובחן וסקוליטיס אחרי שהחלו לצאת כמו פצעים אודמים על העור ברגלים וקצת בישבנים וגם בדיקת אולטסאונד הראתה שהטחול קצת מוגדל ויש לה גם לחץ גם גבוה נשלחנו הביתה להמשך מעקב אצל רופאת הילדים של לחץ דם ושתן כל יום הלחץ גם עדייןגבה 143/82 128 ושתן בסטיק הראה אתמול עקבות חלבון ועקבות ליקיציטיב אני מקווה שרשמתי נכון אתמול התחיל גם כאבי בפרקי הידים ונפיחות אציין כי היא בלי חום רק כאבים ונורפון בערך 3 פעמים ביום ברצוני לשאול מה עוד אפשר לעשות כדי להקהל על הכאב כמה זמן זה חולף מה צריך עוד לבדוק (איזה בדיקות) הבנו שצריך להיות במעקב אחר הריאות , ועוד שאלה זה לא מסוכן לתת לילדה כמעט במשך שבועיים אקמול או נורפון על בסיס יומי כמעט 3 פעמים ביום זה לא פוגע בכבד או באיברים אחרים בגוף. נודה לתשובה מפורטת וסליחה על האורך.

שלום לכם, אני מניח על סמך הכתוב כי בתכם אובחנה כסובלת מהנוך שונליין פורפורה (או בקיצור HSP). זוהי בד"כ מחלה מוגבלת שיכולה לגרום לכאבי בטן, נגעים אדומים ע"פ העור שניתן להרגישם אך אינם נעלמים בלחיצה או במתיחה של העור ומופיעים בד"כ בגפיים התחתונות וע"פ העכוזים, וכן כאבי מפרקים. לעיתים מחלה זו יכולה לערב את הכליות. אני ממליץ בשלב זה להיות במעקב נפרולוג (מומחה למחלות כלייה) בילדים, עקב הממצאים בשתן וייתר לחץ הדם. כדאי גם להיבדק אצל ראומטולוג ילדים כדי לוודא שלא מדובר בסוג אחר של ווסקוליטיס (דלקת בכלי הדם) או לשלול מחלה ראומטולוגית אחרת. לגבי אקמול ונורופן - התשובה היא כי ניתן להשתמש בתרופות אלו לזמן ממושך, הכל בהתאם לאינדיקציה הספציפית, במינונים מתאימים וכאשר יש צורך. איבופרופן - החומר הפעיל בנורופן הוא גם בעל פעילות נוגדת דלקת, פרט להיותו מפחית כאב וחום. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים