כאבי פרקים אצל ילד עם PFAPA

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

19/08/2019 | 18:13 | מאת: אמא

בני בן 9, מאובחן מגיל 5 הסובל מתסמונת פאפא. יש לו התקף כאחת לחודשיים ומטופל בבטנזול ( שמונה כדורים). בין ההתקפים סובל באופן קבוע מכאבים במפרקים, בעיקר במפרק הקרסול, לעיתים עד לכדי צליעה. כמו כן מתלונן תכופות על כאבי בטן. הוא ספורטאי, משתתף בנבחרת התעמלות מכשירים, לעיתים ממש מושבת מאימונים, מתקשה להתעמל וזה מאוד מתסכל אותו.האם זה חלק מהתסמונת? מה ניתן לעשות? האם יש צורך בבדיקות? במעקב ראומטולוג? טיפול כלשהו?כרגע רק מורחת לו טראומיל אבל זה לא ממש עוזר. ממש קשה לראות אותו סובל

שלום לאם, במחלת PFAPA עלולים להיות כאבי מפרקים אולם הם בד"כ בזמן ההתקף ולא בין ההתקפים. בנוסף, חלק קטן מחולי PFAPA עלולים לפתח גם מחלת FMF שיכולה להתבטא באופן דומה. לבסוף - ייתכן שמדובר גם בכאבים משניים לפעילות הגופנית האינטנסיבית. בכל מקרה ממליץ להתייעץ במקרה זה עם ראומטולוג. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים.

24/01/2020 | 12:14 | מאת: אמא שכזו

אני אובחנתי עם fmf בצעירותי. לפני מספר חודשים הבת שלי (3.9) אובחנה עם pfapa. כתבת פה שחלק קטן מהחולים בpfapa יכול לפתח fmf מהמידע שאני קיבלתי fmf היא מחלה גינטית מולדת. . אני ממש מבולבלת כי לצערי אולי הבת שלי מטופלת לא נכון וצריכה כולכיצין??? תודה מראש

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים