חיסון אדמת לילדים האם יש קשר?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

11/03/2019 | 12:43 | מאת: אמא

שלום דר'כשאני חושבת על זה, ביתי אובחנה בדלקת מפרקים כחודשיים לאחר קבלת חיסון. התסמינים החלו כחודש וחצי לאחר החיסון ולקח זמן עד שאובחנה. ראיתי שיש קשר בין חיסון אדמת לדלקת מפרקים. האם נכון יהיה לתת מנה שניה? האם יש קשר?

שלום רב, למעשה, כל שינוי הקשור בתגובה החיסונית של גופנו עלול להוביל להתפרצות של מחלה אוטואימונית. גם זיהום וירלי פשוט ולעיתים אפילו סטרס נפשי. האם קיים קשר ישיר בין חיסון להופעה של מחלה אוטואימונית? חד משמעית לא. לא הוכח גם קשר ישיר בין חיסון פפילומה להופעה זאבת כפי שרבים נוטים לחשוב. האם במקרה שלך בכל זאת היה קשר בין חיסון האדמת אותו קיבלה ביתך, להופעת מחלת המפרקים? בהחלט לא סביר - כיוון שחלפו כ-6 שבועות מאז החיסון ועד להתפרצות המחלה. בכל מקרה, אין מניעה לחיסון נוסף כמקובל. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים