תפקודי כבד מחלת FMF תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

05/12/2018 | 10:21 | מאת: רויטל

שלום רב בתי בת 6 מאובחנת מגיל 3 בFMF לוקחת 3 כדורי קולכיצין ביום חשוב לציין שהמחלה אצלה סוערת 2 התקפים בחודש למרות הטיפול בשנה האחרונה עלייה בתפקודי כבד כרגע נמצאת בברור ALK 438 ALT 70 AST 60 האם יש קשר בן נטילת התרופה לעלייה בתפקודי כבד?

שלום רויטל, זו שאלה טובה. לעיתים העליה באנזימי כבד יכולה לנבוע מעצם לקיחת התרופה ולעיתים מסיבות אחרות כמו עלייה זמנית באנזימי הכבד עקב מחלה וירלית חולפת. פעמים רבות בילדים שאינם נוטלים תרופות - יכולה להיות עליה כזו, אולם מכיוון שלא לוקחים להם בדיקות דם רוטיניות - אף אחד לא יודע על כך. בכל מקרה, מכיוון שאין לנו דרך לדעת אם הבעיה קשורה לתרופה או לא - נוהגים להפסיק אן לרדת במינון באופן זמני עד להתנרמלות האנזימים. כל זאת כמובן בהתאם לשיקול דעתו של ראומטולוג הילדים שלך. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים.

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים