אובחנה דלקת פרקים בתינוקת

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

05/07/2017 | 16:00 | מאת: אמא

שלום רב, ביתי התינוקת בת השנה וחצי אובחנה כסובלת מדלקת פרקים. Crp 3.13 ושקיעת דם גבוהה. Rf קטן מ-11.50. הבנתי שהטיפול הוא באמצעות מטוטראקסט ופיזיותרפיה. האם אין תרופות אחרות? קראתי באינטרנט זאת תרופה מלחיצה. אשמח לדעת מהם דרכי הטיפול בתינוקות במצב כזה? תודה רבה.

שלום לאמא, אני מניח כי בתך סובלת מדלקת מפרקים של גיל הנעורים או JIA. בגדול המחלה נחלקת למחלה מיעוט מפרקית (עד 4 מפרקים כולל) בה מטפלים כקו ראשון בתרופות ממשפחה שנקראת NSAIDs (כמו נקסין או נורופן) ו/או בהזרקת סטרואידים. כאשר המחלה היא רב מפרקית (5 מפרקים ומעלה) הטיפול המקובל הוא בתרופות מקו שני דוגמת מתוטרקסט (הניתנת פעם בשבוע ולאחריה נותנים חומצה פולית). RF בגיל כזה הוא תמיד שלילי (מופיע בד"כ בילדים גדולים ומתבגרים אבל גם שם בד"כ בצורה נדירה). חשוב להבין כי מה שקראת על התרופה בד"כ מתייחס למינונים גבוהים בהרבה. במינונים גבוהים התרופה משמשת ככמותרפיה כיוון שהיא הורגת תאים. במינונים נמוכים התרופה נחשבת לבטוחה יחסית אך אינה חפה מתופעות לוואי כמו רוב התרופות. כמו תמיד כדאי לקבל מידע מהרופא המטפל (ראומטולוג הילדים שלה) ולא מהאינטרנט. בברכה, ד"ר גיל אמריליו, ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים