שאלה

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

23/09/2015 | 11:12 | מאת: דנה

עברתי כמה ניתוחים של קיצור קיבה בצפון . ניתוח ראשון שרוולמב 2013 בגלל רפלוקס קשה עברתי ניתוח (מעקף קיבה עם כריתת כיס מרה )שהיה לפני שנה וחצי מאז הניתוח סבלתי מכאבי בטן נוראיים בחילות הקאות שלשולים 7 פעמים ביום ורפלוקס ודימום רקטלי ודיספגיה ההולכת ומתפתחת.כבר תקופה שאני פשוט לא מצליחה לאכול מפחדת לאכול כי ברגע שאני מנסה לאכול אז ישר נהיים לי כאבים בטן כבר תקופה רק שותה שוקו .וגם יש לי בעיית ספיגה מאז הניתוח המעקף כל כמה חודשיים מקבלת מנות דם . עברתי סדרת בדיקות קלונסקופיה לפני שנה תקינה .סיטי בטן תקין מלבד בקע,סרעפתי קטן בקיבה הייתי בביקור אצל המנתח הוא אמר שלא ניתן לשפר את הרפלוקס מבחינה כירורגית והוא ביקש שאני אעבור בדיקת אנטרוסקופיה כולל הסתכלות רטרוגדרית לכיוון הקיבה המועקפת עברתי את הבדיקה בבני ציון "דר דין" ממצאים : ושט תקין קיבה POUSH תקין השקה עליונה תקינה מעי דק : השקה תחתונה ב 80 ס"מ בוצע כניסה למ2 טר לשני הלולאות תקינות לא הגיע לקיבה מעוקפת. חזרתי לביקורת לפני חודש אצל המנתח חזרה עם תוצאות ההולטר והאנדוסקופיה זל המעי,הדק האנדוסקופיה תקינה,אם כי לא נכנסו לקיבה הנעקפת . ההולטר תקין מלבד אירועים של סינוס טכיקרדיה ביצעה סיטי בטן שהיה תקין מלבד בקע סרעפתי קטן עדיין עם אותן תלונות כולל כאבי בטן וריפלוקס היות ואין ממצא אובייקטיבי אין לי הסבר לתלונתיה ואין מקום גם לניתוח מתקן .בכל זאת ממליץ השלמת האנדוסקופיה לקיבה הנעקפת . עכשיו לפני יומיים התייעצתי עם כמה מנתחים והם טענו שיש פיתרון לבעיה ממנה אני סובלת "ביטול ניתוח מעקף קיבה "כי הכל הבעיות השלשולים הכאבי בטן ובעיית ספיגה לאחר המעקף רציתי להתייעץ גם איתך בנוגע לנושא זה האם ניתן לפתוח את הניתוח ולהחזיר הכל איך שהיה ??? תודה .

שלום, יש הרבה טכנקות ניתחיות. וכמובן יש הרבה תלונות. אני ממליץ לך לפנות למנתח

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה