גזים, שירותים באמצע הלילה וריח רע

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

02/02/2019 | 07:45 | מאת: מיקי

שלום 8 חודשים לאחר מיני מעקף. ללא עודף משקל כיום. האם ניתן למנוע את התופעות האלו? האם יש מולטיויטמין אחד שמכיל את כל הנחוץ? חוצמזה מרגיש מצויין.

מוקי שלום, גזים וריח רע ביציאה הם חלק מתופעות הלוואי של הניתוח. במידה וזה מעיר אותך בלילה ו/או יש לך מעל 3 יציאות ביום, אפשר לבדוק כמה כיוונים: 1. תבחין נשיפה לגדילת יתר של חיידקי מעי ( bacterial overgrowth) - ניתן לקבל הפניה מרופא, במידה וחיובי הטיפול הוא אנטיביוטי. 2. ייתכן ואנזימי עיכול יכולים לעזור. יש לבדוק מול הרופא או דיאטנית המתמחה בבריאטריה. לגבי תוספי תזונה - אין מולטיויטמין אחד, יש לקחת 2 מולטיויטמין עשיר בברזל, ויטמין D, סידן ו B12, ובמידת הצורך גם ברזל נוסף - כל זה לפי ניתוח האכילה ובדיקות הדם שלך. לשם כך יש לקבוע תור אצל דיאטנית המתמחה בבריאטריה. בהצלחה, יפית.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה