השמנה לא ברורה לאחר ירידה קיצונית במשקל

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

15/09/2017 | 10:25 | מאת: לימור

שלום רב אני בת 46 במשקל תקין נחשבת לרזה בדרך כלל שנה שעברה עברתי ירידה קיצונית במשקל עקב סיבות אישיות שבמהלכה הגעתי כמעט לאנורקסיה ולאט לאט הצלחתי להשתקם ולהגיע למשקל נורמלי כיום אני מקפידה מאוד מאוד על מה שאני אוכלת אני גם צמחונית / טבעונית לא אוכלת מתוק ונמנעת מפחמימות וגם עושה הליכה של חצי שעה כל יום אני מגלה שאני משמינה בעקביות אני רציתי לשמור על משקל גוף תקין ומגלה שאני עולה במשקל במקום לרדת זה לא הגיוני ולא תואם את כמויות המזון שאני אוכלת אם בשנה שעברה שקלתי 50 קילו כיום אני שוקלת 62 ולדאבוני המשקל במגמת עלייה הוא לא עוצר זה המשקל הגבוה ביותר שהיה לי גם לאחר לידות שקלתי פחות האם יש טעם לבדוק את בלוטת התריס? או שזה יכול להיות משהו אחר? אולי חסר לי איזשהו ויטמין שמעכב את הירידה? תודה מראש

לימור שלום, אחרי ירידה קיצונית במשקל חילוף החומרים של הגוף יכול לרדת בהתאמה על מנת לחזור למשקל הגוף הקודם. כדי לשמור על חילוף חומרים תקין חשוב לאכול בצורה מסודרת ובתדירויות קרובות יחסית, אכילה מועטה מדי יכולה לפגוע ביכולת לרדת במשקל. חשוב לציין שאין קשר בין צמחונות/טבעונות לבין ירידה במשקל, לא חייבים להימנע מפחמימות כדי לרדת במשקל, ושאם אין לך ייעוץ מקצועי ואת עושה את כל השינויים האלו לבד זה בהחלט יכול להוביל לעלייה במשקל. שווה לבדוק בלוטת התריס, אך חשוב מכך הייתי פונה לדיאטנית מקצועית ורגישה שתוכל ללוות אותך בתהליך שיביא אותך למשקל הגוף הנכון עבורך. בהצלחה, יפית.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה