arcuate fasciculus נספג המיאלין בדימום מאסיבי ואר

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

17/06/2016 | 15:54 | מאת: ל

אני ממש עצובה. אני בת 42. בגיל 13 היתה לי תאונת דרכים ופגיעת ראש. הסיפור מאוד ארוך אבל מה שהבנתי די באיחור זה שנספג לי המאלין בין אזור ברוקה לאזור וורניקה. שהבעיה שלי היא לא בזיכרון אלא בדיבור אבל אני לא יודעת איך להגדיר אותה. הכל התחדד לי לפני כחודש ובעקבות זאת ניסחתי משפט בכתב:יש לי מעט הזדמנויות להגיד מה שאני רוצה למי שאני רוצה ואני בורחת ולא אומרת ולא שומרת על קשר. אני מוכנה לעשות הכל בשביל לשפר את הבעיה הזאת. בבקשה תענו לי מהר עם תשובה או הפניה. תודה

20/06/2016 | 20:53 | מאת: עופי כהן-גל

ל' שלום רב, כאשר יש פגיעה באיזורי השפה במוח אנו מכנים זאת אפזיה. זוהי תופעה שנפוצה מאוד לאחר פגיעות ראש או אירוע מוחי. מומלץ מאוד להגיע למרכז שיקומי שמתמחה באפזיה ולקבל אבחון מקיף והמלצות לטיפול. אם את רוצה לקרוא על כך את מוזמנת להיכנס לאתר של "מרכז אדלר לאפזיה" בירושלים. ישנם מספר מרכזים שבהם ניתן לקבל אבחון וטיפול. אני ממליצה לבקש הפנייה מרופא המשפחה או מנוירולוג לאבחון מקיף במרכז כזה. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור