פצעי לחץ לחולה סיעודי מורכב

דיון מתוך פורום  פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

30/04/2013 | 21:33 | מאת: רועי בניטה

אימי בת 63 נמצאת במצב גיטיטיבי (תרדמת)לאחר אירוע מוחי קשה ויש לה 2 פצעי לחץ בעכוז.אחד שעומד להיסגר(במצב טוב)ואחד חדש שנמצא בדרגה 3 גם בעכוז ,הוא רחב בגודל 5-6 ס"מ (ראיתי תמונה)וטיפה שטחי.הרופאה אומרת שזה נוצר כתוצאה מהכיסא והתנוחה שבה היא יושבת וכך שחן הכרית של כיסא הגלגלים לבין העכוז והמכנס שלה.היא מטופלת במשחה מסויימת למניעת התפשטות שלה וההצעה של הרופאה היא להוריד אותה לכיסא רק פעם אחת ביום במקום פעמיים כדי למנוע שהפצע יחמיר .אולם מצד שני הדבר יפגע בנשימה שלה אם לא תיהישינוי תנוחה ויציאה מהמיטה.מה עליי לעשות והאם יש פתרון לכך?האם יש משהו לשים בכיסא במקום הכרית הרגילה,האם להוריד אותה רק פעם אחת מהמיטה ולא פעמיים?האם לעסות את המקום כמה פעמים ולשים משחה נוספת?אני בנה של החולה ודואג מאוד.

04/05/2013 | 11:41 | מאת: ד"ר משה קוליקובסקי

רועי שלום רב , אכן דילמה. מצד אחד על מנת שפצע יירפא יש צורך למנוע כל לחץ מעליו וכאשר יושבים על הפצע מופעל עליו לחץ (משקל הגוף) וכוחות מתח וגזירה נוספים. מאידך שכיבה ממושכת פוגעת באוורור נשימתי וחושפת את המטופל לדלקות ריאה. יתרה מזאת, שכיבה ממושכת יכולה לגרום לפצעי לחץ אחרים וגם ל טרומבוזה בשוקיים . אז מה עושים, תלוי מה רוצים. אם רוצים בהחלמת הפצע יש צורך להמנע בכלל מישיבה עליו (לא פעמיים ביום ולא פעם ביום) ובמקביל לתת טיפול מונע מתאים : מזרונים טובים למניעה של פצעי לחץ , שינויי תנוחה בתדירות גבוהה, פיסיותרפיה נשימתית , חבישה אלסטית לשוקיים ועוד . לגבי משחות וטיפול מקומי בפצע לא אתן חוות דעת מבלי לראות את הפצע ולקבל את כל ההיסטוריה הרפואית ומצבו הגופני הכללי שך המטופל. ישמע לך מעט מוזר אך כרופא המתמחה בטיפול בפצעים אני קודם כל מטפל בחולה שסביב לפצע ורק לאחר מכן ניגש לטיפול המקומי בפצע. בברכה, ד"ר משה קוליקובסקי

מנהל פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית