הסרת נקודת חן בפנים blunevus

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

13/07/2012 | 17:09 | מאת: רונן

שלום יש לי נק' חן בפנים מסוג blue nevus. יועצתי ע"י רופאים להסיר נק' זו בגלל פוטנציאל סרטני. נקבע לי ניתוח להסרה בכירורגיה פלסטית. השאלה אם יש בשוק אלטרנטיבות להסרה אסתטית יותר של הנגע? האם זה חייב להיות עם איזמל שיתיר לי צלקת באורך של כ-1.5 ס"מ? תודה

Blue Nevus זו נקודת חן שבגלל שהיא עמוקה יותר בעור, השתקפות האור נותנת לה גוון כחול. אם הנקודה מוכרת שנים רבות, ולא השתנתה, יש לשקול האם להסירה או לעקוב אחריה. אם השתנתה, או הופיעה לאחרונה, יש הכרח להוציאה. הוצאתה צרכה להיעשות עם סכין, כדי לקחת את הרקמה לבדיקה היסטולוגית תחת המיקרוסקופ. לשרוף אותה לא ישאיר רקמה לבדיקה, והרי זה מה שחשוב. צריך לראות את הגודל והמיקום שלה בכדי להעריך את הצלקת שתיווצר.

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)