ירושלים

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

23/05/2013 | 21:53 | מאת: דינה

אבי כבר כבן 90 וצריך לעבור ניתוח להסרת גידול בקרקפת עם חשד לקרצינומה תאי קשקש. הבעיה איתו היא שהוא כל הזמן לוקח מדללי דם בגלל דופלר צווארי גבוה (כ 80 %). רופאת משפחה שלו מסכימה רק להמיר כמה ימים לפני הניתוח את הכדורים בזריקות (ששכחתי את שמן) על מנת לו לסכן אותו. האם אפשרי לעשות לו ניתוח בשיטת מוס ללא סיכון הקשור בדימומים? (הניתוח עוד לא נקבע אבל אנחנו כבר מבררים מה הכי כדאי)

שלום לך ברוב המיקרים אין בעיה לנתח גם תחת אספירין ופלביקס אם הנוירולוג מאשר כי אביך יעבור ניתוח בהרדמה מקומית, איני חושב שצריכה להיות בעיה עם נוגדי הקרישה כמובן שאני נותן עצה זו בלי שראיתי את אביך וזה נתון לשיקולו של כל רופא מנתח שמתרשם מגודל הגידול והצורך בשחזור במהלך הניתוח

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)