טיפול מומלץ בבזליומנ נודולארית בקצה האף

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

04/04/2013 | 22:08 | מאת: אתי

דר מילר שלום, רופא מומחה איבחן באזור triangle fossa בזליומה מודולרית בקוטר 6 ממ. רושם: לאור המיקום הכרחי להסיר בניתוח מוס, אבל משיקולים אקסטטיים צריך לשקול גם טיפול קרינתי. לצערי הרב יצאתי מבולבלת, שכן איני יודעת מה הטיפול המיטבי בממצא. אשמח גם לשמוע על הסיכון ו/או החסרונות של הטיפול הקריינית. אודה על סיועך בקבלת ההחלטה הטובה ביותר. אתי

שלום לך ניתוח מוהס נותן את אחוזי הריפוי הגבוהים ביותר, סביב 98% ריפוי אך מדובר בניתוח, שמשאיר צלקות מיקום של הגידול בקצה האף הוא קשה יותר לשחזור, אך בהחלט ניתן להגיע לתוצאות יפות. קרינה מהווה גם היא טיפול יעיל, עם אחוזי ריפוי מעט נמוכים יותר מדובר בסדרת טיפולים יומיים במשך 6-8 שבועות לרוב התוצאה האסטתית יפה אך ייתכן ויהיו תופעות לוואי או אף פגיעה בסחוסי האף ובהווצרות יובש באף היא מיועדת לרוב לאנשים מאוד מבוגרים שאינם יכולים לעמוד בניתוח וגם במקרים שאנו חושבים שהשחזור קשה במיוחד ויכול להיות כרוך בסדרת ניתוחים יש לשקול את כלל הגורמים ולהחליט מה כדאי יותר

29/10/2013 | 20:39 | מאת: תמי

אתי שלום, יש לי בעייה דומה מאד לשלך. אודה לך מאד אם תוכלי לספר לי באיזה טיפול בחרת ומה היו התוצאות.

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)