BSS

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

04/03/2013 | 13:33 | מאת: דפני

שלום רב, לבעלי היו שני נגעים שהוסרו לפני מס' שבועות בניתוח מוס. להלן תוצאות הביופסיה: הנגע ביד יצא בסדר - BCC והנגע ברקה השמאלית יצא SCC לכן הרופא ביקש לעשות אוטרסאונד צווארי כולל בלוטות לימפה ובלוטות רוק. כמו כן זיהיתי על הרקה השניה נגע חדש ועוד אחד בלחי התחתונה והרופא אכן אישר שמדובר בשני נגעים הדומים לנגע שהוסר מהרקה השמאלית להלן שאלותי: במידה ואין גרורות, האם אולי יהיה צורך בטיפול כימוטרפי בכל מקרה? לגבי שני הנגעים החדשים, קטנים יחסית בגודלם - מה הטיפול המועדף, משחה או שוב ניתוחי מוס? תודה רבה, דפני

שלום לך ייתכן והנגעים החדשים הם גם SCC אדם המפתח סרטן עור נמצא בסיכון גבוה יותר ללקות בסרטן עור נוסף במידה והבדיקות תקינות, אין מקום לשקול טיפול נוסף וחשוב לבצע מעקב תקופתי, תחילה 3 חודשים לאחר ניתוח, אחכ חצי שנה לשנתיים הראשונות ואחכ כל שנה החשיבות היא עירנות וטיפול בנגעים בשלב מוקדם בהצלחה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)