BCC חוזרים

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

14/01/2013 | 22:08 | מאת: יעל

שלום. אני בת 48. עברתי בשלוש השנים האחרונות שני ניתוחי מוז להסרת BCC. אחד בסנטר והשני באף. לאחרונה תשובת ביופסיה נוספת לנגע BCC במרכז האף. רציתי לשאול מה הטיפולים הקיימים לטיפול ב BCC פרט להסרתם בניתוח המשאיר צלקת, ומה מידת ההצלחה שלהם. תודה רבה. יעל

שלום לך נכון להיום הטיפול הנכון הוא כירורגי למיקרים של נגעים שטחיים מאוד יש אפשרות של טיפולים שמרניים כמו משחות או PDT במחקר יש תרופות שנועדו לטפל בסרטן העור. כיום הן ניתנות לחולים במצב מתקדם וקשה שאינם יכולים לעבור ניתוח, ותרופות אלו אינן חפות מתופעות לוואי נכון להיום, אין תחליף לגילוי מוקדם וטיפול ניתוחי בנגעים עוד כשהם קטנים

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)