BCC

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

14/08/2012 | 12:04 | מאת: שרה

שלום רב, עברתי כריתה רחבה של נגע מסוג BCC MORPHEA TYPE מגב האף עם בקרת שוליים בחתכים קפואים, בשיטת MOHES ,לאחר שנמצא שהמקום נקי מתאים סרטניים, בוצע שיחזור ע"י השתלת עור. כיום אני לאחר הניתוחים הפלסטיים,חרדה מאד לגבי העתיד,ומבקשת לדעת האם לסוג כזה של נגע יש נטיה לחזור? והאם עלי לגשת לאונקולוג ליעוץ ? בתודה מראש, שרה

שרה שלום שיטת מוהס נותנת את אחוזי הריפוי הגבוהים ביותר מכל שיטה אחרת. גם בשיטה זו, יש אחוזים בודדים בהם יכולה להיות חזרה של המחלה. כמו כן, יש לך יותר סיכוי משאר האוכלוסיה לפתח גידולים דומים בעתיד. מה שחשוב זה לבצע מעקב תקופתי טוב וקבוע אצל רופא עור- תחילה 3 חודשים לאחר הניתוח, אח"כ כל חצי שנה, והכי חשוב להיות עירניים לגבי הופעת נגעי עור חדשים אני מבין את הדאגה שלך, אך מה שחשוב זה ערנות, הגידולים הם גידולים עוריים כך שניתן לראות אותם, ואני משוכנע שעם עירנות ומעקב רפואי טוב, תוכלי לעשות רפואה מונעת טובה, ולטפל בדברים, במידה ויהיה צורך, בשלב מוקדם

15/08/2012 | 05:00 | מאת: שרה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)