ניתוח להסרת גידול קרצינומה BCC

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

07/02/2016 | 14:02 | מאת: סמדר

לפני כשבוע אובחן אצלי גידול קרצינומה BCC תת עורי בשפה התחתונה בגודל 2 ס"מ. הכירורג הפלסטי אצלו אובחנתי קבע לי בו במקום ניתוח לתאריך 21/2/16, והסביר לי את התהליך הכירורגי ואת העובדה שהגידול יישלח לביופסיה. בגלל ההלם הראשוני מעצם ההבחנה וכניסתי לסטטיסטיקה לא הצלחתי לשאול על תהליך ההחלמה שלאחר הניתוח, האם תהיינה לי מגבלות באכילה ובשתייה והאם תישאר צלקת. נכון שיחסית לסרטנים אחרים הקרצינומה BCC היא לא BIG DEAL אבל זה לא גורם לי פחות חששות וחרדות.

גידול תת עורי בגודל 2 סמ הוא גידול לא קטן האם הומלץ על שיטת מוהס האם הופנית לביצוע הדמיה? אולטרהסאונד או סי טי? בהחלט לאחר הסרת גידול כזה תשאר צלקת ומגבלה בשבועות הראשונים אני ממליץ לפנות לרופא שאמור לנתח אותך בהצלחה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)