סיכוי לחזרה של גידול

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

15/11/2014 | 19:30 | מאת: אורלי

שלום, מה הסיכוי לחזרה של הגידול במקום שבו נותחתי ושהושתל בו שתל (על האף)? נותחתי בשיטת מוז והשוליים בסיומו היו נקיים. אם הגידול יחזור חלילה במקום השתל, האם זה בעייתי (בגלל השתל)?

שלום לך ככלל, בשיטת מוהס סיכויי החזרה נמוכים בהשוואה לשיטות אחרות תלוי בסוג הגידול, כמה סיבובים לקח ניתוח המוהס, מה היה גודל הגידול ההתחלתי. שתל העור לא צריך להפריע בגילוי חזרה של גידול, היות וברוב המקרים החזרה תהיה מקומית וניתן יהיה לזהותה גם בנוכחות שתל עור

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)