תודה לד'ר ארבל המשך כאב בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

15/07/2012 | 10:17 | מאת: נירה המשך מ14.7

המון תודה על תשובתך המהירה והעיניינית .אני עושה ספורט (הליכות פילאטיס ורקודים)לגבי שינה אני בגיל המעבר ללא ווסת ,סובלת מגלי חום ,מתקשה בשינה ,לגבי משקל עליתי בשנתיים האחרונות במשקל ואני בתהליך הרזייה.רק רוצה לשאול ייתכן ,שאין לי בעיה בלב ובכל זאת בגלל הMVP ,אני חשה את הכאבים בחזה בלב ????האם יש תרופות שמקלות? האם כדאי לקחתן??.שוב תודה ענקית!!!!!!!

הי, לצערי, אין תשובות מוחלטות במקרים כאלו. לאור עדות ברורה לבעיה לבבית, אנו בד"כ עובדים במקביל, מבצעים אקו לב במאמץ לשלילת בעיה לבבית ובנוסף, מנסים לשפר את המדדים האחרים. שינה- מומלץ לפנות למעבדת שינה כדי שנדע מה הבעיה בדיוק ולפי הבעיה נוכל להמליץ על פתרון (תרופה, חמצן, אחר). לגבי משקל- זה בהחלט יכול להיות קשור. הרבה פעמים בשל חוסר שינה, לחץ וכו' אנו חשים כאבים בחזה אשר לא קשורים ללב וקשורים לדלקת בסחוסים ו/או כיווץ שרירים בין הצלעות אשר מופיעים במצבים כאלו. לכן, פתרון של בעיות שינה, לחץ וכו' בהחלט יכול לעזור. לסיכום, תחילה- שוללים בעיה לבבית ובמקביל בודקים מה הבעיה של השינה.

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)