מבחן פלקאיניד - מסוכן?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

06/08/2020 | 09:00 | מאת: אורן

שלום, בן 25 , סובל מזה כשנים מכאבים בחזה בזמן מאמץ. באקג במנוחה ראה האלקטרופיזיולוג חשד לתסמונת ברוגדה ושלח לבדיקת מבחן פלקאיניד. לא הסביר לי יותר מידיי. אשמח להסבר, האם הבדיקה כרוכה בתופעות לוואי? מסוכנת? נניח והבדיקה יצאה תקינה, מה זה אומר על האקג עם החשד? יכול להיות מצב שהלב והפעילות שלו תקינים לחתוטין למרות שברישום נראה כמו תסמונת ברוגדה? תודה.

הי, זו שאלה מורכבת שדורשת שיחה. יש חילוקי דעות אם כדאי לעשות את הבדיקה ומה המשמעות שלה. זה מאוד תלוי אם יש לך היסטוריה אישית או משפחתית של איבודי הכרה או דום לב לכן, ממליץ לקבוע פגישה עם אלקטרופיזיולוג

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)