השפעת מתח ממושך על עורקי הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

26/02/2020 | 17:54 | מאת: גלית

בת 44.5 בריאה מידי פעם פעימות מוקדמות לפני לפני 4 שנים עשיתי אקו לב ובדיקת מאמץ ונצפו צניחות st ובעיקבות כך עשיתי ct לב שיצא תקין לחלוטין. בשנה האחרונה סבלתי מחרדות ומתח ואני מודעת לכך שזה לא בריא ללב והפרשה ממושכת של קורטיזול ואנדרנלין יכול לגרום להיצרות עורקי הלב האים תקופה של שנה של מתח יכולה לגרום לי לנזק הזה (וזאת בידיעה שאני עדיין מקבלת מחזור סדיר וביוץ)

הי, בעיקרון , מתח מתמשך יכול לגרום להיצרויות בלב לכן, אם יש לך הרגשה לא טובה, ממליץ לך לפנות לקרדיולוג לצורך בירור חדש בהצלחה!

27/02/2020 | 11:47 | מאת: גלית

אני מרגישה מצויין זה פשוט מטריד אותי שיכול להיות אפשרות שזה פגע לי בלב . הבעיה היא שאני יכולה רק לבדוק באמצעות ct לב . כי בבדיקות אקו לב עם מאמץ אני קיבלתי תשובה שיש לי צניחות st למרות שבפועל לא היה לי כלום אני נופלת בסטטיסטיקה .

הי, מבין את הדילמה לכן, ממליץ לך להיפגש עם קרדיולוג שיעשה לך בדיקות נוספות לפני ההחלטה אם צריך לעשות עוד סיטי או לא. זו החלטה קשה שצריך להתמודד איתה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)