הפסקות בשמוש מיקרופירין, לחינם, מהן ההשלכות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

19/09/2019 | 22:53 | מאת: יעקב

שלום יש לי בעיות בכלי הדם, בעורק הצוואר צד אחד היצרות 25%,ובבצד השני החלה אי סדירות באיזור אינטימה, לפני4 שנים עברתי אירוע רפרוף עליות, ישנו MVP י.ל.ד יתר שומני דם קרסול ימין נפוח דרך קבע ,לא אובחן הגורם, בעבר הרחוק 1998 התגלה במקרה בדופלר, DVTישן דו צדדי מאחורי הברכיים הטיפול שאני לוקח הוא ליתר.ל.ד ליפידים קרדילוק, טמבקור אומפרדקס טריטייס ומיקרופירין עקב צורך לעקירות שורשים, נקבעו לי תורים, בחודש יולי היה תור ולקראתו הפסקתי את המיקרופירין לשבוע,לבסוף לא בוצעה עקירה כי הרופא לא בא בחודש אוגוסט שוב הפסקתי מיקרופירין והפעם בוצעה עקירה, והיה לי תור להיום,כשאני שוב שבוע בהפסקה של מיקרופירין, לא בוצעה עקירה כי הרופא עזב[כללית סמייל]נתנו לי תור לעוד שבועיים, אני שואל לגביי ההשלכות על ההיצרויות וכלי הדם,כשמפסיקים את האספירין שוב ושוב ושוב כשזה במצטבר יוצא אולי חודש הפסקה,מה מידה ההחמרה שזה יוצר שם במקום ההיצרות? ובמידת ההיצרות?בכמה זה מחמיר את מחלתי, מצבי, שהוא לא מי יודע מה,גם ככה. ומה יהיה אם אלך לעקירה ולא אפסיק את האספירין?אסתבך עם דימום? תודה עבור המענה

שלום רב, הסיכון בהפסקת אספירין הוא בזמן הזה- אין הגנה מקרישי דם. זה לא מעודד היווצרות עוד היצרויות. לכן, זה שהפסקת אבל לא קרה דבר, אין מה לחשוש לעתיד ממליץ שתפנה לקרדיולוג לצורך בחינה מחודשת של התרופות שלך. האם יש מקום לשינוי שבת שלום

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)