צנתור עם קראטינן גבוהה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

02/04/2019 | 00:07 | מאת: דודי

שלום ל פרופ' ירון ארבל שאלתי על סמך הנתונים האלו החליט הקרדיולוג שצריך לבצע צנתור הנתונים הם אחרי אשפוז של 8 ימים שבהם סוכם לא לעשות צנתור וההמלצה במכתב השחרור היתה לבצע ביקורת אצל הקרדיולוג בביקרות בשבוע שעבר הוחלט על צנתור על סמך נתונים אלו בלבד אבי בן 86 חושש מאוד עקב ההחמרה בכליות שיכולה להיות בגלל החומר ניגוד והאים אפשר לפי דעתך לדחות את הצנתור לפי הממצאים האלו רמת קראטינין בבדיקה היום 1/4/19 1.68. זה מה שרשום במכתב שחרור מבית החולים א.ק.ג סינוס, ללא סימני איסכמיה חריפה, ללא דינמיקה, טרופונין 24 .החמרה ברמת קראטינין 2.12 צילום חזה אין עדות לתסנין או גודש ריאתי. אין תפליט פלאורלי. החולה אושפז לצורך בירור כאיב חזה. במהלך אשפוזו יציב המודינמית ונשימתית, מדדים ויטאלים תקינים. במהלך בירור עבר אקו לב" . Normal LV chamber size , Normal LV systolic function The left atrium is mildly dilated. The area is 23.00 . Mild mitral regurgitation . Moderatly dilated aortic root . Mild aortic regurgitation (grade 1)Left ventricular diastolic dysfunction ממצא שידוע בעבר). )Ascending aortic aneurysm47mm :US בשל הפרעה בתפקודי כליות עבר כליה שמאלית באורך כ10.0 ס"מ ללא הידרונפרוזיס. פרנכימה מוטת אקוגנית. כליה ימנית מולטי ציסטית עם ציסטות בגדלים שונים . ללא הידרונפרוזיס. פרנכימה דקה אקוגנית. שלפוחית השתן עם דפנות חלקים. ממצאים שתאורו חלקם בבדיקות קודמות. החולה הוצג לקרידאולוג הוחלט על ביצוע מיפוי לב. המיפוי מצביע על קיום איסכמיה בגודל קטן בחלקו הדיסטלי באזורים ספטלי ואינפריורי.

שלום, ממה שקראתי, לא ראיתי סיבה טובה לצינתור. אבל שוב פעם, החלטה מקצועית דורשת שיחה ובדיקה עם אביך. ממליץ לפנות לקרדיולוג בהצלחה!

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)