אי ספיקת כליות חריפה וחיסון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/08/2012 | 11:43 | מאת: מרים

נכד שלי בו שנה ורבע קיבל חיסון מחומש+חיסון משולש+חיסון נוסף (סך הכל 9 מחלות באותו יום של חיסון)היה לו שלשול קל,הוא לא אכל כלום 4 ימים,הוא רק שתה קצת נוזלים.אחרי 5 ימים הוא הגיע למיון עם אי ספיקת כליות חריפה(HUS) והיה בסכנת חיים.היום הוא שבועיים אחרי,עדיין בבית חולים,מטופל בדיאליזה,פלזמהפרזיס וערוי דם.האם יכול להיות קשר למצב זה ומתן כ'כ הרבה חיסונים בבת אחד?

09/08/2012 | 18:30 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

מרים שלום, קודם כל נאחל החלמה מלאה לנכדך. קשר ישיר וברור בין החיסון להופעת HUS לא מוכר. יש מספר מצומצם של דיווחים בעולם של HUS שהופיע לאחר חיסון כאשר עלינו לזכור שמיליונים מקבלים את החיסונים הנל כל שנה. אין לדעת על כן אם זוהי רק מקריות בסמיכות של הופעת המחלה לאחר החיסון או שאולי הגוף מגיב לחיסון על ידי הפעלת מערכת החיסון לכיוונים לא רצויים.

מנהלי פורום נפרולוגיה