משקל סגולי של שתן-גבוה מדי?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/05/2016 | 20:19 | מאת: Roger

שלום רב, אני בן 37, בגיל 15 עברתי ניתוח נפרקטומי לאחר הידרונפרוזיס שנגרם מפגם מולד. אני עורך בדיקות תקופתיות. לפני שנתיים בבדיקה כזאת, לאחר צום של 12 שעות (מהערב עד בוקר הבדיקה) נמצא כי המשקל הסגולי של השתן הוא 1.028. בבדיקה הנוכחית נתתי מעט שתן (מכיוון ששכחתי שחוץ מבדיקות דם יש גם את בדיקת השתן ולכן את השתן הראשון נתתי בבית), למעשה בכמות גבולית לבדיקה, אבל התוצאה הייתה 1.031 שזה מעל הנורמה (בבדיקה הנורמה מוגדרת כ 1.03 ולא נתקלתי באף מקור שמגדיר תוצאה גבוהה מזאת ככזאת שנמצאת בטווח הנורמה). עוד לא קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם אבל התוצאה הזאת מעט מלחיצה אותי. האם יש סיבה לדאגה? האם כדאי לעשות בדיקת אולטרא סאונד בנוסף?

רוגר שלום לא להילחץ. משקל סגולי גבוה של שתן מצביע על היות השתן מרוכז (כפי שצפוי לאחר צום) ומצביע על כך שהכליה יודעת לרכז את השתן. בהערת אגב - ממליצה לך להיות במעקב שנתי (אולי עדיף אצל נפרולוג) לאור כליה בודדת. הפרמטרים שמומלצים למעקב הם ל"ד (ולטפל אם מאובחן), חלבון בשתן (בשתן ראשון של בוקר אלבומין וקראטינין), תיפקודי כליה כדברים בסיסים.

מנהלי פורום נפרולוגיה