כאבים בצד ימין להרחבה קלה של אגן הכליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/11/2020 | 13:05 | מאת: חנה

שלום רב, לפני כחמישה חודשים התגלה לי ממצא אקראי באולטראסאונד הרחבה קלה של אגן הכליה הימנית, בעקבות הממצא, ביצעתי אולטראסאונד חוזר בצום משתיה לכליות וגם לפני חודשיים ct. בסיטי התוצאה היתה הרחבה קלה של הגביעים ואגן הכליה בצד ימין. האורולוג נתן לי הפניה לביצוע מיפוי כליות עם תרופות ואני ממתינה לבדיקה, אבל כבר שבועיים שאני סובלת מכאבים בגב בצד ימין באזור המותן והכאבים מתגברים יותר בישיבה וכשאני מרגישה שאני צריכה לגשת לשירותים. משככי כאבים כמו אקמול אופטלגין, לא מסייעים להפחתת הכאבים. האם הכאבים הללו יכולים להיות קשורים לממצא בבדיקות שעשיתי?

17/11/2020 | 14:11 | מאת: חנה

שכחתי לציין שאני בת 42 ובדיקת דם של תפקודי כליות לפני הסיטי יצאה תקינה לפני כחודשיים. אמורה לעבור ניתוח פלסטי מסיבות רפואיות בשבוע הבא בהרדמה מלאה. בהתייעצות עם המנתח לגבי הבעיה עם הכליות אמר שאין קשר לניתוח.

הידרונפרוזיס קלה לא גורמת לתסמינים אך אם יש החמרה בהידרונפרוזיס (=הרחבת אגן הכליה) יכול להיות שהכאב המותני הוא ביטוי לכך. מומלץ לחזור על אולטרסאונד.

מנהלי פורום נפרולוגיה