דלקת שתן כרונית יאוש

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/11/2020 | 08:51 | מאת: זיוה

שלום. שואלת עבור אימי בת ה 68 שסובלת בדלקות שתן כבר כאורך חיים למעלה משנתיים. כל הבדיקות שהיא עשתה תקינות . נוטלת אנטיביוייקה שכבר לא יעילה. קיבלה גם פעמיים לווריד , ויום אחכ הדלקת חזרה. כרגע ביאוש גדול, עם דלקת וכדורי סדורל שרק מונעים את הכאב. באחת הבדיקות נאמר לה שיש לה תסמונת השלפוחית הכאובה. אשמח לעזרה עבורה, מה ניתן עוד לעשות, לקחת על מנת למנוע את הדלקות. האם יש טיפול לתסמונת הנל ? תודה

לעיתים בגילאים האלה דלקות חוזרות נובעות מבעיות גיניקולוגיות כגון יובש נרתיקי, צניחת איברי האגן ועוד. לכן כדאי לערוך בדיקה גיניקולוגית. צריך גם לראות שאין אבנים או חסימה בדרכי השתן שגורמים לדלקות. אפשר, אם אין התווית נגד, ליטול כדור היפרקס שיכול להפחית את הדלקות. ולבסוף, במקרים בהם לא נמצאת סיבה לדלקות חוזרות, אפשר לתת טיפול אנטיביוטי מונע למשך חצי שנה. החיסרון - יכולים לצמוח חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה. כדאי לפנות להערכת אורולוג במידה וללא ממצא חריג בבדיקה הגיניקילוגית

מנהלי פורום נפרולוגיה