דם בשתן................

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/11/2020 | 07:58 | מאת: הילה

אני בחורה צעירה. בריאה. מלפני חצי שנה התחיל לי תחושת דחיפות במתן שתן, היה נראה שזה דלקת בשתן, עם כאבים בבטן הולכים ובאים בפתאומיות, כאבים שיכלים להתגבר ומביאים אותי לחולשה קשה, קשיים בנשימה, כאבים חזקים באגן ובמותן (כבר הייתי במיון בגלל זה..) טופלתי 3פעמים עם אנטיביוטיות –חשבו שיש לי דלקת. כשביקרתי אצל אורולוג הוא גילה שיש דם בשתן, וגם בבדיקות שתן שאני עושה מופיע טיפה דם בשתן עשיתי US –יצא תקין בבדיקות דם רמת קריאטינין מעט גבוהה יש כיוון איך ניתן לעזור לי?

גם זיהומים בדרכי השתן וגם אבני בדרכי השתן יכולים לגרום להמטוריה (נוכחות דם בשתן). אולטרסאונד כליות לא שולל נוכחות אבנים. בדיקת הבחירה היא סי פרוטוקול אבנים. אם אכן יש עליית קראטינין מומלץ שתגיעי לבדיקת נפרולוג עם תשובות של בדיקת תיפקודי כליה עדכנית חוזרת, בדיקת שתן ליחס אלבומין וקראטנין בדגימת שתן ומשקע שתן (בדיקת שתן למיקרוסקופ). עדיף שתגיעי גם עם תשובות של מעקב לחץ דם ביתי (שבוע ימים). הדרכה על ידי רופא/ת משפחה לאופן ביצוע המדידה. אם אין לחץ מד לחץ דם ביתי תבצעי מדידות במרפאת אחיות בקופח. מומלץ שתימנעי מלקיחת משכחי כאבים מקבוצת משכחי הכאבים שהם נוגדי דלקת לא על בסיס סטרואידים (כגון אדויל).

מנהלי פורום נפרולוגיה