תרופות ללחץ דם וקריאטינין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/09/2020 | 22:09 | מאת: נתן

שלום איזה תרופה להורדת לחץ דם פוגעת הכי פחות בכליות ומעלה קריאטינין הכי פחות? תודה רבה

תרופות להורדת לחץ דם נבדקות לא רק במידת הצלחתם באיזון לחץ הדם אלא גם ביתרונות נוספים כגון הפחתת הסיכון למחלות לב, אירועים מוחיים וכו. התרופות הקלאסיות שיכולות להעלות קראטינין (אפ כי לא בכלל המטופלים) הן תרופות מצשפחת מעכבי האנזים המהפך ותרופות משתנות. תרופות מעכבות האנזים המהפך אמנם יכולות להעלות במעט את ערכי הקראטינין בתחילת טיפול אולם יש להם חשיבות בשמירה על הכליות לאורך זמן ולכן הם כן מומלצות לטיפול ברוב המצבים של יתר לחץ דם באי ספיקת כליות

11/09/2020 | 21:57 | מאת: נתן

תודה רבה. רוצה לשטף אותך בשני מקרים שקרו לי: תחילה היה לי רמיפריל שהוריד לי יופי של לחץ דם אבל גרם לשיעול. יחד עם זאת בבדיקת דם שגרתית הקריאטינין עלה ל 1.31. הפסקתי אז לעשן ורציתי לראות את ההשפעה על לחץ דם ו 4 חודשים לא לקחתי תרופות. 3 חודשים היה לחץ דם מצויין ובחודש רביעי התחיל לעלות. ביקשתי בדיקת דם וקריאטינין חזר ל 0.95 כפי שהיה לפני רמיפריל. התלוננתי על שיעול וקעבלתי אוקסאאר - הוריד לחץ דם ושיעול אבל קריאטינין שוב עלה ל 1.35. לאחר כחצי נה ניסיתי טיפול נוטורופטי והפסקתי עם אוקסאאר ל 6 חודשים. לחץ דם זה לא הוריד לי משמעותית אבל קריאטינין חזר להיות 1.1. היום אני 4 חודשים עם אוקסאאר וחזרנו ל 1.28. חשוב מאוד לציין שבדיקות שתן 24 שעות תקינות לחלוטין. אז אולי זה התרופה בכל זאת? תודה רבה

התרופות הללו יכולות להעלות את הקראטינין במעט אך גם אם מעלות במעט, יש להן יתרונות לאורך זמן. בערכים שרשמת - אפשר להמשיך טיפול

13/09/2020 | 20:36 | מאת: נתן

תודה. עד לאיזה רמת קריאטינין לא אמורה להיות אצלי נורת האזהרה ?

מנהלי פורום נפרולוגיה