CT עם חומר ניגוד ותפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/09/2020 | 12:53 | מאת: דן

שלום רב, בן 68 ללא מחלת כליות ידועה אמור לעבור CT בטן. לפני חודשיים בערך עשיתי בדיקת דם שגרתית שבה יצא קראטינין 1.24 וGFR 58 ו urea 32.5 כעבור שבועיים רופא המשפחה אמר לחזור על הבדיקה והתוצאות היו קראטינין 1.16 GFR גדול מ 60 ככה רשום. ו urea 25.1. האם אפשר לעשות CT עם חומר ניגוד ללא דאגה שזה יהרוס את הכליות? כי אני מבין שהקראטינין התוצאה כרגע היא גבולית בבדיקה השנייה? תודה מראש

eGFR מתחת ל 30 נחשב כגורם סיכון לפגיעה כלייתית על רקע חומר ניגוד.אתה רחוק מדרגה זו של אי ספיקת כליות.

מנהלי פורום נפרולוגיה